Isabel Mosk

14 juni 2017. Dé dag dat Pim en ik aan onze ouders vertelden dat wij papa en mama zouden worden. Beide ouders wisten niet wat hen overkwam; tranen en blijdschap bij de aanstaande oma’s en opa’s. Dit hadden ze niet zien aankomen! Wij een kind? Ook vrienden en familieleden waren emotioneel na het horen van het nieuws. Ik wist soms niet hoe ik moest reageren, omdat ik zulke intense reacties nog nooit had meegemaakt.

Ik moet eerlijk toegeven dat wij hier lang over na hebben gedacht. We stonden hier altijd 50-50 in, omdat we erg gehecht zijn aan onze vrijheid en onafhankelijkheid. De passie voor reizen en de droom om nog een keer op wereldreis te gaan, zorgden soms ook voor de twijfel. Naarmate ik mensen sprak die met kinderen voor een langere periode op reis gingen, wist ik het zeker. Dit mag nooit de twijfel zijn. Als wij er beiden voor willen gaan en het ons gegeven is, dan kunnen wij dit doen op onze manier. Zoals wij alle dingen doen op onze manier.

Negen maanden later schrijf ik mijn moment van 2017. De afgelopen tijd stond in het teken van mijn zwangerschap. Een emotionele rollercoaster met ups en downs, zeer bijzonder om mee te maken. Op dit moment ben ik 38 weken en 4 dagen zwanger. Ik ben uitgerekend op 29 december 2017. Terwijl je dit leest, kan het dus zijn dat er een nieuw ‘mijn moment’ geboren is: onze zoon.


Isabel is online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke ervaringen & verhalen in kaart te brengen. Ze spreekt op (inter)nationale congressen over haar vakgebied én passie reizen. Zij is oprichter van de reisblog Vive Le Voyage waar ze haar persoonlijke reisverhalen deelt.

Foto: Joyce Goverde joycegoverde.com

8 gedachten over “Isabel Mosk”

  1. Leuk Isabel! Succes met de laatste loodjes en natuurlijk voor bij de bevalling. Ik mag twee weekjes na jou als ons mannetje het doet volgens plan ?.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven