Ivonne Meeuwsen en Erna Smeekens

Ivonne Meeuwsen en Erna Smeekens, Tientjes

Voor ons samen was hét moment de groepsfoto (vergroot) op het symposium. Het 10-10-10 symposium was dit jaar wel de kroon op ons werk, de realisatie dat er zoveel meer kan dan wat wij dachten, dat wonderen echt gebeuren en dat als je gelooft in wat je doet en daarvoor gaat, alles kan.

Tientjes_Groepsfoto_980

Ivonne heeft haar eigen moment van 2010, dat is gerelateerd aan het symposium. Tom Crum was jaren lang haar grote voorbeeld. Zijn komst en verblijf in Nederland, en daardoor ons samenzijn met hem, precies in de dagen dat 10 jaar geleden John Denver verongelukte, heeft voor Ivonne gemaakt dat Tom van Held veranderde in Vriend. De foto, gemaakt op 12-10 2010, de sterfdag van John Denver, Tom’s beste en innigste vriend is daarvan de weerslag. Zo mooi om mee te mogen maken.

ivonne_en_tom

(Erna) Ik had niet zo’n duidelijk moment voor mezelf. Dacht even: de ontmoeting met mijn zoon in juni 2010 in Barcelona,. Hij woont op Ibiza dus ik zie hem maar heeeel erg af en toe, maar realiseerde me opeens net voor kerst, nadenkend over jouw vraag dat mijn moment een dagelijks moment is. Bij Fris in je hoofd kregen wij in maart of april de Ondernemers-kalender en die heb ik in mijn wc gehangen. elke dag lees ik de spreuk en na verloop van enige weken merkte ik dat er een aantal bij waren die me echt raakten. Die ik gebruikte. Ik heb ze opgehangen op mijn prikbord waar ik elke dag naar kijk.

Ik realiseerde me opeens dat het lezen van de anekdotes en de spreuken die me raakten, mijn momenten van afgelopen jaar zijn geweest dat ik mijn onzekerheden heb durven aankijken en heb overwonnen. De mooiste daarbij is voor mij: “Als je doet wat je wilt doen, volgt succes vanzelf. Er is geen andere manier om succesvol te zijn”. Al mijn twijfels die ik heb of het ons/mij in het bijzonder wel gaat lukken om uit de bijstand te komen en hoe dan en wanneer en en en én alles wat er in Tientjes gebeurt, geven mij elke dag de moed en het vertrouwen vooral dat dat écht gaat gebeuren in 2011.

2 gedachten over “Ivonne Meeuwsen en Erna Smeekens”

  1. Tja, als ik ergens van heb opgekeken dit jaar zijn jullie het wel geweest. Kwamen elkaar overal weer tegen en altijd weer dat enthousiaste in de ogen van de dames….In mijn ogen zijn jullie enorme kanjers en verdienen veel extra waardering voor alles wat jullie doen. Respect! Ga lekker zo door en veel succes verder!

  2. Hoi René,

    Ik hoop dat we elkaar in het nieuwe jaar ook vaak zullen ontmoeten. We zijn van plan in elk geval om nog veelvuldig van ons te laten horen.
    Het zou tof zijn als jij als onze “hoffotograaf” daar getuige van bent.

    warme groet,
    Ivonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven