Jan Willem Alphenaar

Een bijzonder jaar weer dat 2013. Uiteraard de gewoonlijke stress als zelfstandige, maar daar wen je aan. Dat neem je voor lief. Sterker nog, na al die jaren weet je niet beter. En met al een faillissement achter de rug in 2003 ben ik niet snel bang meer. Ofwel, zoals Theo Maassen ooit eens zong: ze maken mij de pis niet lauw. Ondernemen is elke dag genieten van vrijheid in keuzes. Keuzes in wat je wel en niet doet. En dat wil ik de rest van mijn leven graag zo houden.

Een heel ander verhaal is het op privé vlak. Zoals ik in 2011 al beschreef en de mensen uit mijn dichte omgeving ook weten, is de liefde van mijn leven chronisch ziek. En dat maakt je pis echt wel lauw. Er zit geen verbetering in, maar toch heeft zij gezorgd voor het meest positieve moment van dit jaar en dat wil ik delen.

Lichamelijk zit alles niet mee, maar mentaal is ze zo sterk. Sterker dan ik. En dat geeft me kracht. Dat geeft me elke keer hoop.

Afgelopen zomer heeft ze iedereen doen verbazen. Mijn meisje, die eigenlijk nog maar 40% van haar normale energie heeft, die bang is voor de zee en altijd pijn heeft, ging laten zien wat ze kan en wil. Een toonbeeld van mentale kracht. En wat een plezier!

Natuurlijk, het klimaat hier op Fuerte Ventura heeft invloed. Veel invloed, maar bovenstaande video is meer dan dat. En ja, voor ‘normale’ mensen is dit niet bijzonder. Maar voor ons wel. Het leert je ook dat wat voor de een normaal is, voor een ander bijzonder kan zijn. Ik ben altijd een redelijk nuchter persoon, maar als ik de video terugkijk schiet ik gewoon altijd weer vol. Ze is zo vol wilskracht.

Volgend jaar wil ze leren waveboarden en daar gaan we voor. Girlpower!


Ik ben Jan Willem Alphenaar (@jwalphenaar). Als spreker, schrijver en trainer staat mijn leven in het teken van opzuigen en delen van kennis. En als ik dat niet doe, dan slaap ik. www.jwalphenaar.nl

25 gedachten over “Jan Willem Alphenaar”

 1. Moedig en goed van en ook voor haar is mijn jarenlange ervaring. Ik ben jaren ouder en voor mij is het niet meer aan de orde, maar zolang mogelijk volhouden met actief zijn is echt heeeeeel erg belangrijk hoor. Duim omhoog en ook voor het komende jaar weer heel veel sterkte samen.

 2. Mooi om te zien. Het raakt mij ook. Ik gun iedereen het plezier en de energie die iedereen verdient. Daarom is dit mooi !!!. Ik wens jullie nog mooiere momenten toe in 2014! !!!

 3. Liefde is … De blik in jouw ogen als jij over je meisje praat.
  (en die er ongetwijfeld ook is als je erover schrijft of haar filmt of bij haar bent)

  Ik wens je voor 2014 toe dat er eindelijk een keerpunt komt in het grip krijgen op die ongrijpbare ziekte en dat jullie samen veel intens gelukkige momenten mogen beleven.

 4. Avatar foto
  Patrick Lieberwirth

  Inmiddels paar keer gelezen en bekeken . Vindt het echt super dat ze dit toch wel mooi ff doet . Echt een bikkel om zo de grenzen te verleggen.
  Ik wens jullie alle goeds toe .

 5. Avatar foto
  Linda Schilperoort

  Mooi, heel mooi. Wat een kracht en wat een liefde. Nog veel meer kracht gewenst in 2014, voor jullie beiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven