Janneke Willemse

Vorig jaar had ik een vliegende start van mijn carrière als zelfstandig presentatrice. Dat ik als opvolger van Eva Jinek het programma WNL Op Zondag mocht presenteren, was fantastisch en mijn moment van 2013.

Dit jaar werd ik in de zomer bedankt voor mijn diensten daar. En vervolgens gevraagd om het wekelijkse nieuwsprogramma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1 te presenteren. Die twee momenten van enorme teleurstelling en grote blijdschap hangen zo met elkaar samen en volgden zo kort op elkaar dat ze mijn moment van 2014 zijn.

Ik baal er enorm van dat er voor mij een eind kwam aan het presenteren van de wekelijkse talkshow. Dat twee andere presentatoren ook bedankt werden, was een schrale troost. Ik was er nog lang niet klaar.

Gelukkig werd ik vrijwel direct gevraagd om radio te gaan doen. Ge-wel-dig! Iedere zaterdag twee uur lang op Radio 1 praten met gasten uit het nieuws, over politiek, sport, cultuur en mijn favoriet: economie. Wat een genot dat ik daarbij, doordat ik in mijn eentje presenteer, mijn eigen verhaallijn kan volgen en diep in het gesprek kan duiken. Wat een feest, dat hoge tempo en dat geweldige redactieteam dat iedere week de gasten strikt en alles voorbereidt. Kicken dat ik eindelijk de pingels en de bumpertjes een beetje onder de knie heb, al riep ik laatst nog dat de binnenlopende NOS-weerman ons ging verblijden met het verkeer. En wat een goed gevoel als de timing klopt, in de gesprekken en bij het afkondigen van het programma, vlak voor de STER van het hele uur.

Dat radioprogramma is de mooiste ervaring van het afgelopen jaar. Mijn presentatie-skills hebben er een enorme boost van gekregen. En daar profiteer ik van bij alles wat ik nu doe en ga doen: radio, televisie en dagvoorzitterschappen. Bovendien heb ik dit jaar gezien dat mijn keus om ontslag te nemen en me op presenteren te storten, de juiste was. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, deed ik het dit jaar ook vrij goed op de beurs: +21 procent rendement. BlondjesBeleggenBeter verdient iets meer aandacht het komend jaar, ik heb er al wat dagen voor ingeruimd om eens te kijken of ik er een boek over kan schrijven.
Bang voor een leven op boterhammetjes met pindakaas ben ik niet meer. Ik heb zoveel mooie opdrachten gehad en ik ben er van overtuigd dat ik nog heel veel moois ga meemaken. 2015 here I come!

Janneke Willemse 2 Mijnmoment 2014 Robeco Live

Janneke Willemse (@jannekewillemse) is presentatrice van onder andere WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1, werkt als dagvoorzitter en moderator voor verschillende opdrachtgevers en is oprichter van en blonde belegger met behoorlijk rendement bij blondjesbeleggenbeter.nl.

1 gedachte over “Janneke Willemse”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven