Janneke Willemse

In de zomer van 2012 hoorde ik Ronnie Overgoor op BNR praten over zijn nieuwe online tv-kanaal, 7 Ditches. Die naam – zeven sloten letterlijk vertaald in het Engels – bleef hangen. Eerst was ik lichtelijk gefrustreerd: als hoofdredacteur van Belegger.nl heb ik namelijk in 2007 al een online tv-kanaal opgezet, waar ik van alles voor presenteerde. En eerder was ik te zien op RTLZ en AT5. Waarom had ik niet allang mijn eigen programma, waar dan ook? Toen pas realiseerde ik me dat dat was wat ik vaker wilde: presenteren, interviewen.

Rond dezelfde tijd zei Jan Dijkgraaf bij een buttkickbiertje iets van de volgende strekking: ‘Je moet gewoon zeggen wat je wilt. Anders weten ze het niet.’ Te suf voor woorden, maar ik zat dus echt te wachten tot ik ontdekt, genoemd of gevraagd werd. Terwijl ik, als ik een loodgieter nodig heb, ook niet ga bellen met de bakker. Nou ja. Ik ben gaan lunchen, bellen en koffiedrinken. Kon terecht bij 7 Ditches en presenteer daar sinds oktober vorig jaar een programma waarvoor ik uitgebreid kan spreken met boeiende deskundigen over de economische actualiteit. Allemaal ontstaan door er zelf over te beginnen. Ik ben opgevoed met ‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen’. Precies het tegenovergestelde is waar.

Het volgende moment was in december, toen ik plotseling voor me zag hoe ik voor mezelf zou kunnen beginnen. Ik wilde fulltime presenteren, maar in mijn ogen was dat toch vooral hopen dat iemand ‘bij radio of tv’ me zou zien zitten, en verder een beetje afwachten tot iemand een evenement organiseerde waarvan ik de dagvoorzitter zou mogen zijn. In december vorig jaar realiseerde ik me dat ik ook zélf evenementen kon organiseren en programma’s kon regelen. Toen wist ik het zeker: ik ging ervoor.

In januari van dit jaar besprak ik met mijn baas bij Sanoma dat ik voor mezelf wilde beginnen en dat ik graag nog van alles voor Belegger.nl wilde blijven doen. Een belachelijk geweldig jaar volgde. Hét moment van het jaar was dat gesprek. En het moment dat ik voor het eerst zelf kon bepalen hoe ik mijn dag invulde en hoe lang ik bleef lunchen/in bed liggen. En het moment waarop ik samen met mijn opvolger in onze strandhut zat te werken aan ‘onze’ Oscars van de beleggingswereld: de Gouden Stier. En het moment waarop ik voor 4.000 man in Ahoy’ Exact Live stond te presenteren. En het moment waarop ik de sponsoring rond kreeg van m’n eerste eigen evenement, in januari 2014.

Maar Míjn Moment 2013 was toch dat telefoontje waarop WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes mij ‘voorzichtig polsde’ voor de opvolging van Eva Jinek bij WNL Op Zondag. Echt een droom. Daar kan 2014 niet meer overheen, vrees ik J.

Ik wens jou net zo’n moment in het komende jaar.


Ik ben Janneke Willemse (@jannekewillemse). Ik ben presentatrice bij WNL op Zondag en 7 Ditches TV, financieel journalist en belegger (www.blondjesbeleggenbeter.nl)
Ik woon samen met meneer Willemse in Amsterdam. Schaamteloze zelfpromotie in de derde persoon enkelvoud plaats ik regelmatig op www.jannekewillemse.nl

10 gedachten over “Janneke Willemse”

  1. Avatar foto
    Hein stulemeijer

    Je bent een kanjer. Blijf dit voorlopig maar gewoon doen! Heerlijk zoals jen invaller eenvoud presenteert zonder flauwekul !

  2. Ik kijk graag naar je op de zondag, en volg je al een poosje op Twitter. Je doet het goed hoor! 🙂 Ik wens jou voor 2014 vele mooie momenten toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven