Jarno Duursma

Mijn moment van 2014 is een klein, eenvoudig moment. Het ontvouwt zich rondom de dagelijkse routine, thuis bij mijn vrouw en twee kinderen. Zoals iedere dag na de maaltijd heeft een ieder zijn eigen activiteit.
Ik sta in de keuken alvast de afwasmachine in te laden. En mijn vrouw is bezig met het zetten van twee kopjes koffie. Ik sta met mijn vrouw in de open keuken terwijl mijn kinderen zich tegoed doen aan volle bak yoghurt. Mijn vrouw en ik horen hoe het gegiechel en gegrinnik vanuit de woonkamer steeds meer toeneemt. Wij kijken elkaar aan en weten het zeker; daar wordt flink geknoeid en gesmeerd met de yoghurt. Inmiddels kennen wij onze kinderen goed.

Gegiechel wordt proesten, wordt schaterlachen, En dan: enorm gelach uit volle borst. En het houdt maar niet op. Lang lachen. Hardop de slappe lach. Echt, Geer en Goor zouden er jaloers op zijn.

Mijn vrouw en ik werpen een blik op het tafereel. Wij zien twee gelukkige kinderen die yoghurt uit hun mond over hun kin laten lopen op tafel, naast hun bord. Rood aangelopen van het lachen en de tranen biggelen beide kinderen over de wangen. Ik sta al met een natte doek in mijn handen om schoon te maken, maar dit is te mooi om te verstoren. Twee kinderen in opperste staat van plezier. Het moment van 2014.

ps: oh ja, zoals dat vaker gaat met mooie spontane momenten; daar maak je dan geen foto van.


Jarno Duursma is social media expert en trendverkenner in de digitale wereld. Oprichter van SMC050 en actief voor @Frankwatching. Groninger, vader van 2 en gelukkig getrouwd met Floor. www.jarnoduursma.nl

7 gedachten over “Jarno Duursma”

  1. Mooi moment. Groots in het kleine. Je kind(eren) zien en horen schateren is een ultiem cadeautje. Afgelopen week nog met dochter (15) show van Ronald Goedemondt gekeken op tv. Samen keelpijn van het lachen. Onbetaalbaar!

  2. Avatar foto
    Geert Veneklaas

    Heerlijk! Jij noemt het een ‘klein, eenvoudig moment’ maar dit soort momenten hebben toch wel een flink aandeel in ‘het grote geluk’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven