Jarno Duursma

Mijn moment van 2013 vindt plaats in de vroege ochtend van 13 september 2013.

Maar ik wil graag beginnen in januari 2013. Ik praat (via Skype) met Elja van Frankwatching over het schrijven van een boek. Ik loop al langer rond met het idee, maar door de drukte is het er nooit van gekomen. Na dat bewuste Skype gesprek hak ik de knoop door: ik ga een boek schrijven. Ik blokkeer gelijk 8 weken in mijn agenda onder de noemer van ‘Schrijven boek sociale media strategie’.

In maart, april en mei van 2013 ga ik schrijven. Het gaat het vijfde deel worden in de Frankwatching / Haystack boekenserie “in 60 minuten”.

Het lastige van het schrijven van een boek is trouwens niet het schrijven zelf. Dat is vooral hard werken, meer niet. Het lastige van het schrijven is het verifiëren van je kennis. ‘Wat ik weet, of denk te weten, is dat ook wel zo?’ En het omgaan met onzekerheid ‘Wie zit er nou te wachten op een boek over sociale media strategie en wie ben ik om dat op te schrijven?’. Deze onzekerheid zorgde ervoor dat ik af en toe rond 5.15 uur klaarwakker was, waarbij de beste remedie bleek te zijn: computer aan en schrijven.

Na de zomervakantie van dit jaar zag mijn boek “sociale media strategie in 60 minuten” het licht, op 11 september om precies te zijn.

Mijn moment van 2013 was dus in de vroege ochtend van 13 september 2013; Ik stond in de keuken, nog maar net wakker. Ik checkte ik op mijn smartphone de website van Managementboek om te kijken naar de plaats van mijn boek in de verkooplijst, na twee dagen verkoop. En daar stond ‘ie, bovenaan op nummer een!

‘Jezus!’ zei ik luidruchtig, waar mijn vrouw erg van schrok en waarop mijn kinderen de “wat-is-er-papa” mantra startten.

En Jarno Duursma dacht even aan zichzelf, aan die jongen uit het oost-Groningse Stadskanaal. Die een boek schreef dat anderen blijkbaar wilden lezen. Het was een mooi moment.

NB: het boek heeft daarna nog 14 dagen op nummer 1 gestaan op managementboek.nl.  Iedere dag voel je je dan toch een beetje jarig.


Ik ben Jarno Duursma. Ik help bedrijven en organisaties op het gebied van social media en digitale innovatie. Blogger en trainer voor Frankwatching en kickstarter van de social media club Groningen. En zoals je nu weet: auteur van het boek “sociale media strategie in 60 minuten”. Twitter: @jarnoduursma

6 gedachten over “Jarno Duursma”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven