Jeroen de Jong

Enkele jaren geleden had ik al afscheid genomen van Experience Expo. De naam van mijn bedrijf sinds 1992. Omdat ik na een dodelijk ongeval van mijn maatje Richard niet meer voldoende motivatie kon opbrengen en iets heel anders ging doen. Ik bleef wel in de branche maar stopte, wat later bleek tijdelijk, met mijn bedrijf.

In 2011, na een mislukt avontuur als niet ondernemer, begon ik opnieuw. Letterlijk met niets. Geen kantoor, dat had ik immers verhuurd, geen klanten én geen naam. Experience Expo was geen optie meer vond ik zelf.

Een nieuwe naam bedenken in een wereld waarin het lijkt alsof alles al bedacht is, bleek echter geen sinecure. Er zijn uitdagingen die mij beter liggen. Het werd uiteindelijk Prominext. Een gouden vondst vond ik zelf. Property, interiors en exhibitions samengevoegd in één naam. En ‘next’. Als in ‘next step’ en ‘next level’. Dit was het. Dit voelde goed. Zo goed dat ik het niet nodig vond om de mening van anderen te raadplegen.

Had ik het maar wel gedaan. Het leek wel of we niet meer gevonden werden. Tenminste niet als het ging om conceptontwikkeling voor beurs en stand presentaties. Daar waar we voorheen zo groot in waren? Op het gebied van architectuur en interieurs kregen we wel voldoende aanvragen. Wat ging er mis? Waar lag dit aan?

Splitsen van activiteiten was naar mijn mening dé oplossing. Dat idee was zo sterk en voelde zo goed dat ik het wederom niet nodig vond om dit bij mijn klanten en relaties te verifiëren. En ook niet bij een gespecialiseerd bureau. Dat budget had ik niet. Het werden twee bedrijven. Het zusje van Prominext zag het licht. Exponext was haar naam. Exponext maakte mooi zichtbaar. Beurs en stand presentaties. En Prominext maakte zichtbaar mooier. Woon-, werk- en winkelruimtes. En ja hoor, de aanvragen kwamen weer binnen. Tenminste aan het begin. Direct na de introductie.

Nu, een paar jaar later weten we inmiddels beter. Weet vooral ik beter. Wat wij te bieden hebben en waar wij voor staan konden we nu namelijk nog moeilijker uitdragen. Omdat we het onszelf niet makkelijk hadden gemaakt met twee bedrijven, twee namen, twee websites en alles maal twee. Gedeelde aandacht. Gedeelde kracht. Niet nodig, ingewikkeld en vooral verwarrend zo luidde de mening van velen. De namen Prominext en Exponext werden bovendien omschreven als plastic en onpersoonlijk.

Een periode van grote twijfel en onzekerheid brak aan. Ik werd er soms gek van. En “je moet met jouw team gewoon verder onder jouw eigen naam, jij bent bekend, jou willen ze spreken”, maakte het voor mij alleen maar moeilijker. Ik werk immers niet alleen.

Tien december was het zover. Ons moment. Mijn moment. Na weken heel hard werken gingen we live. Eén bedrijf, één BV, één administratie, één huisstijl, één website en één naam. JEROENDEJONG. Toch maar wel. Goed onderzocht en weloverwogen. En deze keer niet alleen door onszelf.

Jeroen de Jong 2 Mijnmoment 2014

Jeroen (52) is getrouwd met en nog steeds verliefd op zijn grote liefde Ingrid en vader van twee prachtige dochters Lisa (18) en Noa (5), werkt in een prachtig en iedere dag inspirerende omgeving en monumentaal pand in het Oude Dorp van Amstelveen en is gek op architectuur, design, mooie dingen en mooie mensen.
jeroendejong.nl

3 gedachten over “Jeroen de Jong”

  1. Avatar foto
    Astrid Hagenaars

    Hoi Jeroen, mooi beschreven. Dit kan niet anders dan dat t de goede richting op gaat. Wedt zeker dat Richard over je schouder mee kijkt. Succes. Astrid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven