Jeroen Mirck

Jeroen Mirck (Haarlem, 2021)

Misschien raar om te zeggen, maar 2021 was voor mij een goed jaar. Een heel goed jaar zelfs. Geen gemakkelijk jaar, geen jaar vol louter hoogtepunten, maar wel een jaar waarin heel veel puzzelstukjes op hun plek vielen. Met als spetterend sluitstuk: we zijn er dan eindelijk toch in geslaagd om in deze knettergekke tijd een huis te kopen!

Nadat ik in 2020 mijn baan verloor en de koop van een huis zag afketsen, hebben mijn vriendin Juliette en ik het tweede coronajaar gebruikt om even te herbezinnen. Een huis huren, voor het eerst samenwonen, aan elkaar wennen en ook mijn zoontje Zenon laten wennen aan de nieuwe situatie. Door het vele thuiswerken en de impactvolle lockdowns hadden we volop tijd voor elkaar. Het was heerlijk.

Juliette en ik werden een geweldig team, met Zenon als excentrieke buitenspeler. We fiksten het, we deden het. En we genoten. Maar het was ook hard werken. Dat geldt zeker voor ons grootste project: het vinden en kopen van een nieuw huis.

We hebben het afgelopen jaar tientallen huizen gezien en op die manier steeds beter een beeld gevormd van wat we nu eigenlijk willen. Het huis dat vorig jaar niet doorging, was in feite een blessing in disguise: het gaf ons meer tijd om na te denken en de beste keuze te maken.

En nu hebben we dan eindelijk een huis! Op 19 november kregen we de sleutel, twintig dagen voor mijn vijftigste verjaardag. Jazeker, dit was in alle opzichten een kroonjaar. Al moesten we er wel bergen voor verzetten.

Als herinstromende zzp’er had ik namelijk nog geen volledig boekjaar als zelfstandige, dus deed de bank moeilijk over alles. Telkens kwamen er nieuwe verzoeken om aanvullende informatie. Dat resulteerde in een kafkaëske hoeveelheid papier, maar wel met resultaat: na maanden touwtrekken was dat huis toch echt van ons.

En daar stonden we dan ineens, in een leeg huis waar nog van alles aan moet worden verbouwd. Ook dat project gaat maanden duren, maar we zijn de afgelopen twee jaar enorm geduldig geworden. De eerste klap is een daalder waard, dus zijn we direct na de aankoop zelf aan de slag gegaan met slopen. Badkamertegels bikken met een handboor, ik kan het iedereen aanbevelen als agressietherapie. Muziek aan en knallen.

We knallen nog even door. Als team hebben we zin in alle nieuwe avonturen die nog gaan komen.

Jeroen Mirck (1971) is journalist, momenteel voor De Ondernemer van DPG Media. In zijn vrije tijd geniet hij van het samenwonen met Juliette en Zenon. In 2022 gaat hij trouwen.

www.jeroenmirck.nl

7 gedachten over “Jeroen Mirck”

  1. Wat een rollercoaster, fijn voor je! En super dat we dankzij Mijn Moment ook contact hebben gehad tussendoor, waardevol dit netwerk!. En zie nieuwe samenweringsmogelijkheden voor 2022 😉 Alle goeds!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven