Jitske Kramer

ZEE 6901 1200 post

Beste  Lieve 2013,

Ik zal nog vaak aan je denken. Wat een jaar van uitersten was jij! We kennen het cliché ‘zonder zuur geen zoet’. En van jou, 2013, heb ik  geleerd dat clichés niet voor niets clichés zijn.  

Over de zure momenten moeten we onder het genot van een goed glas wijn nog maar eens rustig napraten. Komt tijd, komt raad, zullen we maar zeggen.  

En dan de zoete momenten…. Wat waren het er veel, 2013. Toen de sneeuw nog kraakte onder mijn voeten, leerde ik mijn nieuwe zakenpartner kennen. Na een eerste kopje thee zaten we binnen 4 weken al bij de Kamer van Koophandel voor de oprichting van de Academie voor Organisatiecultuur. De ontzettend fijne en inspirerende samenwerking bracht mijn oude liefde voor antropologie weer volledig tot bloei. Dank dat je haar op mijn pad hebt gebracht.

En nog vele bijzondere momenten volgden. Ik weet het, liever geen lijstej van momenten, maar kiezen is onmogelijk; spreken tijdens een Diversity Conference op Robben Island (Zuid-Afrika), deep democracy toepassen bij een groep met 80 boze mensen, interviews in boeken en tijdschriften, contracten voor nieuwe boeken, naar Ierland op en neer voor een masterclass aan de EU, gieren van de lol met de kids, de première van de 4 uTalent animatiefilms over mijn 8 inclusie principes en dan als klap op de vuurpijl in November uitgeroepen worden tot ‘Trainer van het jaar’. Wow. En dan moet ik op tweede kerstdag nog 40 worden…

2013, ik maak een diepe buiging voor al die speciale momenten, de zoete en de zure, die ik heb mogen beleven. Dank. Vol goede zin ontmoet ik graag het jaar 2014. Nu eerst een paar dagen niemandsland, met kerstkransjes, oliebollen en familie. Proost.  

ZEE 6907 1200

Jitske Kramer (@jitskekramer). Corporate antropoloog. Het is mijn passie mensen te verbinden door hun verschillen heen. Dit doe ik vanuit HumanDimensions en vanuit de Academie voor Organisatiecultuur, met gebruik van o.a. Deep Democracy. Ik blog op: http://www.diversiteitenverandering.nl

3 gedachten over “Jitske Kramer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven