Joeke-Remkus de Vries

Na ongeveer elf uur vliegen zaten we daar dan. Op een bankje aan de andere kant van de wereld. Eindelijk kon ik het onbeschrijfelijke gevoel wat ik elke keer ervaar wanneer ik in de Verenigde Staten ben met mijn kinderen delen.

Mijn vrouw en ik leven volgens het credo “Let’s create memories, not buy possesions” en dat is precies waar deze reis over ging. Deze reis was een direct resultaat van het besluit van mijn vrouw om over haar vliegangst heen te stappen.

Hun hele leven hebben mijn drie kinderen, Roan, Marinde en Sterre, mijn verhalen over mijn uitwisselingsjaar in Amerika aan moeten horen. Een jaar dat mijn leven in zoveel positieve aspecten veranderde.

Maar op 13 februari van dit jaar gebeurde er iets belangrijks voor mij. Voor deze dag kon ik enkel praten over dit onbeschrijfelijk mooie land vanuit mijn ervaringen, maar vanaf die dag kon ik het gevoel met hun delen. Het onbeschrijfelijke gevoel hoefde niet meer uitgelegd te worden. Ik kon het ze eindelijk laten ervaren. Iets waar ik meer dan 20 jaar op heb moeten wachten.

Mijn liefde voor het land van onbegrensde mogelijkheden zag ik bij mijn kinderen tot leven komen terwijl we op Redondo Beach in Californië de Stille Oceaan over keken. Voor mij was dit ook het moment waarop de naam van deze oceaan ook ineens volstrekt logisch werd. We werden er allemaal even stil van.

De reis van twee weken die we daarna door California, Arizona en Nevada trokken heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten bij mijn kinderen, maar ook bij ons. Dat we ook nog mijn exchange-student familie hebben kunnen ontmoeten was daarbij een prachtige kers op de taart, maar de taart was de reis.

Dit was niet alleen mijn moment, dit was óns moment.

joeke remkus de vries portret

Joeke-Remkus de Vries, een eigenwijze Fries die graag naar het grotere plaatje kijkt in het leven. Zakelijk doet hij dat met WordPress bij WP ServicePoint.

Foto: Taco Verdonschot

2 gedachten over “Joeke-Remkus de Vries”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven