John Knappers

Henk-Jan, eigenlijk is het weer geweldig, om mee te doen aan jouw #mijnmoment van het jaar.

Goed, omdat jij me weer eens dwingt om na te denken en om te kijken. In principe leef ik het liefst in het nu, maar, zoals iedereen heb ik regelmatig last van de spagaat die hangt tussen verleden en toekomst. De afgelopen jaren waren simpel om er 1 moment uit te pikken. In 2009 werd onze kleindochter geboren, super! In 2010 besloot ik een bekentenis te doen op mijn weblog, opluchting! Kijk ik nu naar 2011 zowel zakelijk als privé, springt er niet een moment uit. Zakelijk heb ik een tevoren bepaalde doelstelling gehaald. Prima, maar zie er meteen de betrekkelijkheid van in. Privé was er een cijfermatig moment, wat wellicht symbool staat voor het afgelopen jaar. Ik ben in oktober 50 geworden. Zou het toeval zijn dat dit een jaar is geweest van loslaten van bepaalde gedachten? Het is een prachtig jaar geweest, van veel genieten, mooie mensen ontmoeten en bewuster leven. De leeftijd staat wellicht symbool voor berusting. Dat het leven geen wedstrijd is. Dat ieder mens zijn eigen marathon loopt, en dat het de kunst is om hem vooral in je eigen tempo te lopen. Dat loopt het lekkerst en je geniet het meest.

De drang om de wereld te verbeteren wordt minder, hooguit dat kleine stukje voor de mensen om me heen. Het Is zoals het Is. Daarnaar te leven brengt me dichter bij het woord waar ik in geloof: “Overgave!” Overgave, zonder je ergens meteen bij neer te leggen.

Vanuit deze overgave heb ik een paar jaar terug het gedicht “Kijk en Zie” geschreven op mijn blog Knappers.nl en dit gedicht plaatst ik als “mantra” regelmatig terug boven aan.

Kijk en zie.
Wees maar stil.
Verander niets.
Jij bent alles wat je wilt.
Er is geen worden.
Naar iets van morgen.
Open jouw ogen.
Kijk naar het heelal.
Voel je oneindig.
Je bent er al.

Ik wens iedereen, ook degenen die niet de energie hebben gehad mijn dwalende woorden uit te lezen, vooral een gezond 2012. Dat geluk, dat moet je niet forceren. Komt vanzelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven