John Knappers

Mijn moment 2014. Mag toch ook best een moment voor iemand anders zijn? Vorig jaar ben ik ambassadeur geworden voor het Fonds Psychische Gezondheid. Waarom? Gewoon, omdat het mij na een lang gevecht gelukt is om een gezond leven te leiden met een psychische beperking. En dat gun ik lotgenoten ook.

Ik mocht onlangs voor het FPG een filmpje opnemen waarin ik vooroordelen en aannames wat uit de wereld probeer te helpen. Ik geloof dat het, gezien de reacties, aardig is gelukt. Mijn hele leven heb ik geroepen dat je overal open over moet kunnen praten. Waarom dan niet over een bipolaire stoornis?

Wat ik aan jullie wil vragen: Zou je dit filmpje zo veel mogelijk willen delen? In de hoop dat het mensen mag helpen om zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=NLPS_OSpZAo

6 gedachten over “John Knappers”

  1. Avatar foto
    Nathalie Bakker

    Prachtige video, mooie balans tussen ‘sec’ informatief en toch duidelijk over de emotionele aspecten.
    Ik wens je een prachtige balans voor de rest van je leven!

  2. Prachtig en ontroerend verhaal John, zeer herkenbaar voor velen. Binnen onze opleiding tot counselor ga ik deze opname nu ook gebruiken omdat die treffend en emotioneel aangeeft waaraan je de medemens herkent die leidt onder zijn bipolaire stoornis. In de film laat je vooral de andere kant zien: je kunt ermee leven en je bent niet ‘gek’, hooguit een beetje vreemd! En met dat ‘vreemde’ valt te leven. Je verhaal over de put, vul ik als therapeut altijd als volgt aan: een goede hulpverlener ziet iemand in de put zitten, gooit de ander een touw toe en bindt het touw vast aan een paaltje buiten de put en bemoedigt de ander dan om te klimmen. Je klimt uiteindelijk naar het licht. Een nieuw perspectief en wanneer je beneden in die put zit, zie je alleen maar de wanden (de beperking). Succes John!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven