John Knappers

#mijnmoment 2012, door John Knappers

Ook dit jaar voelde ik mij weer vereerd met het verzoek van Henk Jan, om mee te doen met “MijnMoment”. Terwijl ik andere jaren de tekst al klaar had in mijn hoofd, bij wijze van spreken op het moment van de vraag, moest ik er dit jaar over na gaan denken. Privé, want daar denk ik toch altijd het eerste aan, is het dit jaar een kalm jaar geweest. Gelukkig geen uitschieters naar beneden, zoals ziekte, maar ook niet naar boven, zoals de geboorte van mijn kleindochter in 2009. Nee, 2012 was privé een stabiel, gezond jaar.
Zakelijk was het echter een bijzonder jaar. Spannend. Doordat mijn werkgevers, de eigenaren van het “oude High Profile” in april besloten uit elkaar te gaan, hield mijn vertrouwde baan als verkoper voor deze club in Nieuwegein, op te bestaan. Na 17 jaar. Bijzonder. Een logisch en gezond verhaal, maar toch, keuzes moesten gemaakt worden. In mijn geval is dit geweest dat ik samen met enkele collega’s ben verder gegaan binnen High Profile Events (Breda) met o.a. de website Events.nl. Het staat hier kort, maar je kunt je voorstellen dat er behoorlijk wat bij komt kijken.
We zijn inmiddels al weer een half jaar verder. Ik wist al dat verandering soms heerlijk kan zijn. Verfrissend. Met een kleinere club mensen enthousiast de schouders zetten onder bestaande maar ook nieuwe ideeën. Meer focus, meer verdieping en bredere kijk en werkzaamheden. Ik merk dat dit enorm veel nieuwe energie geeft. Ook omdat ik me naast verkoop nu ook meer bezig kan houden met internetmarketing en sociale media.
Sinds een tijdje is er een vaag tv-programma over “mannen van een zekere leeftijd” waarin alle clichés aan bod komen. Welnu. Ik ontdekte op mijn 51e, dat weer eens een oubollige uitspraak waarheid bleek te zijn: “Verandering van smaak, doet eten”.

Bij deze wil ik iedereen een inspirerend en gezond 2013 toewensen. Via twitter zag ik een keer een tegeltjestekst langskomen, die ik graag nog eens met jullie hier deel:

Vertrouw op de degene
die deze drie dingen in je ziet:
Verdriet achter je glimlach,
liefde achter je woede
en de reden achter je stilte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven