Joost de Valk

Joost de Valk, @yoast, SEO, WordPress

Het kiezen van mijn “zakelijke moment van 2010” is wat je noemt lastig: ik heb dit jaar zo veel gedaan, zakelijk gezien, dat er opties genoeg zijn. In mei richtte ik mijn BV op, na jaren al wat gerommeld te hebben in de marge van een full time baan. Doel was om wat klussen naast mijn werk bij OrangeValley te doen en met de stijgende reclame en affiliate inkomsten uit mijn websites leuke dingen te doen.

Rustig aan, was de gedachte, ik kon nu immers voor het eerst echt goed leven van mijn blog. Maar rustig ging het allerminst…

Al vrij snel bleek dat ik deze stap precies op tijd zette. M’n BV was nog geen 2 weken oud of Doug Richard, oud BBC Dragon, belde me met de vraag of ik samen met hem en Andrew Davis een conferentie wilde doen, Made in 48 Hours in Sheffield. Zakelijk gezien interessant, voor mijn persoonlijke ontwikkeling nog veel beter. Naast een spreker van dat formaat op het podium staan bracht me een niveau hoger, voor mijn gevoel heb ik nog nooit zo’n goed verhaal verteld. In 2011 krijgt het in ieder geval één vervolg.

Dat zou allemaal kwalificeren, als 2010 niet ook het jaar was waarin ik mijn nieuwe business partner vond in Frederick Townes. Als de CTO van Mashable en “serial entrepreneur” een tweede bron van inspiratie, maar bovenal een match made in heaven qua gedachtes over het web, Open Source en online marketing en hoe je dat alles kunt combineren tot iets wat zijn weerga nog niet kent. Op dat vlak komt er in 2011 ook nog veel moois.

Maar uiteindelijk is het zakelijke moment denk ik toch 1 december van dit jaar: de dag dat ik echt “klaar” was bij OrangeValley en volledig als zelfstandig ondernemer aan de slag ging. Ik heb sindsdien alweer een aantal klanten er bij mogen tekenen waar ik in 2011 leuke dingen mee ga doen en ervaar de vrijheid als een luxe.

Privé was dat moment er ook wel een om ff te slikken: OrangeValley, hoewel nog een jong bedrijf, paste me erg goed. De cultuur van jonge honden onder begeleiding van wat ervaren rotten was en is erg mooi, zoals ik ook in mijn “afscheidspost” aangaf, dus weg gaan was ook een pijnlijke stap.

Het echte privé moment van 2011 was denk ik eigenlijk het “zakelijke” moment van mijn vrouw van dit jaar: haar proefschrift werd na 6 jaar hard werken (en in de tussentijd 2 kinderen krijgen) goedgekeurd, wat 11 januari 2011 gaat leiden tot haar promotie. Hoewel het natuurlijk haar prestatie is, is het ook voor ons gezin wel de afsluiting van een tijdperk. Ze gaat in februari beginnen als docent Criminologie aan de Avans hogeschool in Den Bosch, voor haar de perfecte volgende stap.

Ook de kinderen hadden ieder hun eigen hoogtepunt; zoon Tycho van 4 ging voor het eerst naar de basisschool en komt iedere dag weer een beetje slimmer thuis, dochter Wende (1 jaar oud) ging lopen. Het feit dat ik nu vanuit huis het grootste deel van mijn werk kan doen en ze daardoor veel meer zie is privé misschien wel de grootste vooruitgang van het jaar.

2011 is eigenlijk al zo’n beetje half vol gepland, iets wat natuurlijk betekent dat het een druk jaar wordt. Het wordt in elk geval het jaar waarin ik, onder andere samen met Frederick, een aantal mooie dingen ga lanceren, eens kijken of we de wereld nog wat verder kunnen warm maken voor open source.

Voor iedereen die dit leest een schitterend 2011, met veel plezier en gezondheid!

Joost

3 gedachten over “Joost de Valk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven