Jöran Maaswinkel

Waar ik eind 2013 de hoop had dat het in 2014 beter zou gaan? Bleek het toch nog slechter te kunnen. Mijnmoment 2014 is geen vrolijk verhaal, het is een jaar geweest waarin ik flink ben opgelicht door een werkgever, me door een echtscheiding heb moeten vechten, een zware brand in mijn huis, een lichaam wat het laat afweten door alle stress en een half jaar in de WW. Kortom een “topjaar”.
Hoewel ik niets liever had gedaan om hier een aantal mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen omdat ze willens en wetens, mijn leven het afgelopen jaar hebben geruïneerd, gaat mijn moment over de mensen die mij het afgelopen jaar geholpen hebben om de weg naar boven weer in te zetten.

In een jaar waarin alles waar ik voor stond van me afgenomen is, heb ik ontdekt hoe belangrijk steun is. Voor mij bleken steun en warmte, essentiële ingrediënten te zijn om te overleven. Ik heb tijdens een aantal situaties gemerkt dat als mensen me vroegen hoe het met me ging en ik daar eerlijk antwoord op gaf (dat was het afgelopen jaar vaak “slecht” of “ruk” of “heel erg slecht”) dat er tijd genomen werd om te horen wat er aan de hand is. Met alleen al mijn verhaal kwijt te kunnen, merkte ik dat ik daar een soort van verwerking in gang zetten. Wat ik als een enorme steun ervoer.
Als je vanuit de krochten van het leven komt en mensen die je dacht te kennen en opeens afhaken, om wat voor reden dan ook? Terwijl andere opstaan om je te steunen op hun geheel eigen wijze zonder dat je daar om vraagt, dan merk je hoe waardevol mensen kunnen zijn.

Mijnmoment van 2014 zijn er weliswaar meerdere in tijd, maar één in gedachte. De steun om de weg naar boven weer te vinden. Om het risico te vermijden dat ik iemand vergeet die het afgelopen jaar een enorme steun is geweest ga ik hier geen namen noemen. Maar goh, wat voel ik me bevoorrecht dat ik jullie om mij heen heb gehad. Ik wens iedereen voor het komende jaar al het geluk van de wereld toe, het klinkt zo algemeen zo, maar voor mij is geluk niet vanzelfsprekend geworden maar heel waardevol. Cheers op 2015!!!

Mijnmoment 2014 Joran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is Senior video Postproduction/Transcoding engineer bij Hoek & Sonepouse daarnaast Samsung Imagelogger en Adobe Community Professional. Als parttime freelance fotograaf en cameraman actief voor MobileCowboys.nl DutchCowboys.nl en StyleCowboys.nl. Kijk voor meer op joran.maaswinkel.nl

21 gedachten over “Jöran Maaswinkel”

 1. Avatar foto
  Jojanneke van den Bosch

  Veerkracht merk je het best op de bodem. Een elastiekje rejt zich uit, en kan dan weer omhoog floepen. Ik zeg: floep tot grote hoogten in 2015. En laat 2014 snel een matige herinnering zijn.

 2. Wat kan het plotseling allemaal omslaan en totaal je leven verknallen. Maar wat goed dat je de focus houd op het positieve en de toekomst, hoe moeilijk dat ook is geweest.
  Ik ben geen Fries, maar het zegt alles:
  It libben giet troch !

 3. Avatar foto
  Edwin de Groot

  Deze komt naar boven wanneer ik jouw verhaal lees: door vriendschap wordt vreugde verdubbeld en verdriet gedeeld. Ik wens je veel oprechte vriendschappen toe in 2015!

 4. Jöran,

  Wat een ongelofelijke combinatie van ellende was 2014… pffff
  En je veerkracht is amazing… ik zou graag de lijst van me hebben afgeschreven van mensen die me dit geflikt hadden. Je blijft positief. Fijn dat je positieve aandacht hebt gekregen, ik denk dat je wat geoogst hebt van wat je in de afgelopen jaren hebt gezaaid. Als ik iets voor je kan doen let me know. Ik herinner me onze reis naar Las Vegas! Groet

  Vincent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven