Jöran Maaswinkel

“Ik ga voor mezelf beginnen!” die worden sprak ik op 3 mei van dit jaar uit toen ik voor zoveelste keer een leuke baan aan m’n neus voorbij zag gaan. Ik zat weliswaar bij de laatste 5 van de 250 kandidaten voor een functie als video producer bij een Zwitsers multinational maar daar schiet je uiteindelijk niks mee op.

Fast forward naar 7 oktober 2019 16:15 ik stond met een KvK- en BTW nummer in mijn hand op de stoep van het Kamer van Koophandel gebouw in Amsterdam. Ik had van het UWV toestemming gekregen om gebruik te maken van  de ‘Startersregeling’ waardoor ik 6 maanden een financiële backup heb om mijn eigen bedrijf te beginnen.

En sjongejonge, wat is het spannend, leuk en eng tegelijk! Iedere zelfstandige zal het gevoel kennen dat je het nu echt allemaal zelf moet doen. Niks meer aan het einde van de maand je salaris ontvangen en in ruil daarvoor een x aantal dagen in de week op een kantoor zitten en werk doen wat je wel, of niet leuk vindt.

En wat gaat deze zelfstandige dan doen? Iets wat ik eigenlijk al heel lang doe, namelijk visuele content maken. Ik ga dus eigenlijk een collega van Mister Mijn Moment Henk-Jan worden. Nee geen concurrent, want ieder van ons heeft zijn eigen klantenkring.

Met meer dan twintig jaar ervaring in de reclamewereld waarbij ik een ontelbaar hoeveelheid commercial, bedrijfsfilms en andere video’s heb gemaakt, kan en wil ik die ervaring graag delen. Niet alleen foto’s en video’s maken, maar ook verantwoordelijke binnen een bedrijf helpen hoe je op consistente manier met visuele content kan omgaan. Inhoudelijk weten marketing/communiceren/PR mensen heel goed wat er verteld moet worden voor een bedrijf of product, maar op het gebied van visuele herkenbaarheid en met name kwaliteit is de ervaring vaak minder aanwezig. En daar kan ik bij helpen.

Ik ben zijn inmiddels 3 maanden bezig en ik heb allerlei bedrijven mogen helpen met het maken en inzetten van video content. Ik heb: 

Een aantal boekpromo’s mogen maken,

Een aantal animatie video’s voor de politie,

Een online videocursus over innovatie van corporates,

Een promo en after movie voor een uitgever,

Een leaders voor een award show mogen maken. 

De meest bijzondere video’s die ik in mijn korte tijd als zelfstandige heb mogen maken was de introductie van de Ford Mustang Mach-E. Twee weken voordat de auto aan de wereld gepresenteerd werd mocht ik hem al filmen in een studio in Düsseldorf. Maar de oprichting van onderneming by JeeeM is echt mijn moment van 2019!

joranmaaswinkel moment 2019

Jöran Maaswinkel is oprichter van by JeeeM en maakt animatie video’s, bedrijfsvideo’s, commercials, evenement video’s en foto’s voor bedrijven.

byjeeem.com

facebook.com/byJeeeM/

linkedin.com/company/byjeeem/

7 gedachten over “Jöran Maaswinkel”

  1. Lieverd! Je noemde mij ooit een elastiekje. Je roemde mijn veerkracht. Maar weet je…it takes one to know one! Dikke kus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven