Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel, Fotograaf, cameraman, video-producer/editor en blogger

Op 27 Oktober van dit jaar werd ik 40 en heb dit samen met mijn vrouw in New York gevierd, onze drie dochters moesten we helaas thuis laten. Hun school en de enorme kosten om met z’n vijven een aantal dagen in Amerika te verblijven weerhielden ons ervan met z’n alle te gaan. Maar ondanks dat, was dit een moment dat alle andere momenten van 2011 in de schaduw zet.

Op 27 Oktober vlogen we om 13:25 richting New York waar we rond 0:00 Nederlandse tijd op Time Square stonden. Mede dankzij tips van Rob Captijn (@rcaptijn) heerlijk de toerist uitgehangen. We bezochten natuurlijk: Time Square, Top of the Rock, Central Park, 5th Avenue, World Trade Center, Soho, Staten Island, Tribeca, Bryant Park Broadway etc. etc. Heerlijk gegeten in The River Café een restaurant in Brooklyn wat uitkijkt over Manhattan.

Het weer was bijzonder, vrijdag hadden we een stralende dag met veel zon, zaterdag regen en sneeuw, maar zondag en maandag weer zon, ook volgens de New Yorkers uitzonderlijk weer. Naast shoppen ook flink wat foto’s (http://www.flickr.com/photos/dailym/collections/72157628043696450/) gemaakt en elke keer als ik ze weer bekijk zou ik zo weer terug willen. Je kan dus wel stellen dat dit #mijnmoment 2011 was.

Joran Central Park 980

Maar ondanks dit privé moment wil ik toch nog een paar zakelijke momenten noemen.

Ik ben naast mijn vaste baan bij een audio en video postproductie bedrijf ook freelance fotograaf. En hoewel ik in 2011 minder foto-opdrachten heb gehad dan in 2010, waren de opdrachten voor o.a. Het Zuiderzeemuseum, HTC, Sony, Samsung, La Luz Events & Catering en Mobile- en StyleCowboys.nl wel hele fijne momenten.

In 2012 hoop ik nu eindelijk eens vakbroeder, maar ook een voorbeeld (oeps, nu is het hoge woord eruit) Henk-Jan in-real-life te ontmoeten. Het klinkt misschien gek om dit op deze plek te schrijven, maar hoewel we elkaar al een aantal jaar via de verschillende kanalen volgen is het er nog steeds niet van gekomen om elkaar eens te spreken over onderwerpen die wij allebei boeiend vinden, namelijk verhalen vertellen met fotografie en video.

Tot slot wens ik iedereen voor 2012 een gezond en succesvol jaar toe. En ik hoop dat de economische ellende die men voorspelt voor een ieder beperkt blijft.

Jöran Maaswinkel (@JeeeM)

1 gedachte over “Jöran Maaswinkel”

  1. Aja, die ontmoeting met Henk-Jan moet er beslist komen!
    Wat leuk, dat jouw New York ervaringen het hoogtepunt van 2011 zijn geweest. Zeker iets om met regelmaat op terug te kijken.
    ‘k Hoop je gauw weer ‘ns ergens te ontmoeten. Was altijd gezellig met jou in de buurt!
    ‘k Wens je een heel creatief en voorspoedig 2012!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven