Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel, video-editor/producer, fotograaf

Naast mijn werk als editor/producer voor o.a. TV commercials ben ik begonnen als zzp-er. Er moesten een aantal opdrachten gedaan worden die ervoor zorgde dat er een KvK en BTW nummer moesten komen.

Ik mocht bijvoorbeeld nieuwe sites maken voor een fotomagazine en een politieke partij. Foto’s maken voor de grote reisorganisatie van Holland, een Amerikaanse zoekmachine, een Wagenings PR bureau en een Taiwanese telefoonfabrikant.

Maar ook evenementen als MoMo, Online Tuesday, Paperjammed, Boekpresentatie Bloghelden, MediaPark Jaarcongres waar wat minder budget voor is, heb ik met veel plezier gedaan.

Daarnaast met MobileCowboys (Ron Smeets) mee naar Barcelona voor Mobile World Congres en last but not least de bruiloft van de mediavrouw van 2010 (en haar echtgenote) mogen fotograferen.

Een lijst waar ik behoorlijk trots op ben. En zonder social media had ik een aantal van deze opdrachten waarschijnlijk niet gedaan.

Toch heb ik in 2010 moeten constateren dat er (net als het off-line leven) aan social media ook mindere mooie kanten heeft. Waar ik in 2009 nog dacht met een groep enthousiaste fotografen die ik via social media had leren kennen, dacht een blog met foto’s op te zetten heb ik in 2010 moeten constateren dat het idee niet werkte. Ook personen waarvan ik dacht ze te kennen blijken via Facebook en Twitter heel andere waarden te hechten aan loyaliteit, hulp en advies.

Maar om niet te ver af te wijken van het oorspronkelijke idee achter de “Mijn Moment 2010” dat was mijn presentatie voor Autodesk tijdens de FCPUG Supermeet in het Krasnapolsky in Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=doVSSoB9RsA

500 man in de zaal en een veelvoud daarvan via een livestream kon ik mijn ervaringen vertellen over de Smoke on Mac, een video-montage en 3D compositingsysteem. Op van de zenuwen heb ik samen met een Autodesk medewerker uit Londen in 25 minuten proberen te vertellen wat er met deze software meer en vooral sneller kan dan Final Cut Pro.

Na de presentatie veel positieve en minder positieve reacties mogen ontvangen waarvan ik flink geleerd heb.

Tot slot mijn foto van 2010. Het is meer een symbolische voor het afgelopen jaar, ik hoop dat hij na het lezen van mijn bijdrage aankomt.

Een mooi en vooral gezond 2011 voor een ieder.

Joran_lucht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven