Joris Leermakers

Wat een ‘rustig’ jaar was 2014. Geen hoogtepunten zoals de geboorte van een zoon of de verkoop en aankoop van een huis, zoals in de afgelopen 2 jaar het geval was. Eigenlijk is dat wel erg fijn. Mijnmoment 2014 is dan ook geen grote gebeurtenis, maar gewoon een dag waar ik met een fijn gevoel op terug kijk.

Zoals de meeste ouders met jonge kinderen maken ook Aukje en ik te weinig tijd vrij voor elkaar. Als we een keer oppas regelen voor een avond dan is dat eigenlijk altijd omdat we weg moeten. Op 1x na afgelopen jaar. Toen hebben we ons vrolijke drietal naar opa en oma gebracht zodat we de volgende ochtend vroeg op konden staan. Aukje en ik wilden namelijk al heel lang een keer samen de NS-wandeling op de Kampina maken. Een mooie wandeling van zo’n 16 km van station Boxtel naar station Oisterwijk, of andersom zoals wij ‘m hebben gedaan.

Op zaterdagochtend 9 augustus liepen Aukje en ik om half 8 de deur uit om aan de wandeling te beginnen. Ik was in de weken daarvoor al een paar keer op de Kampina geweest, dus ik wist hoe mooi de heide op dat moment in bloei stond. Dat alleen was al een goed vooruitzicht.

mijnmoment2

De route liep eerst door onze ‘achtertuin’, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, waarna het zich vervolgde door de uitgestrekte velden van de Kampina. Onderweg genoten we van de stilte en rust. Tijdens de 16km wandelen zijn we bijna geen andere wandelaars tegen gekomen.

In Boxtel aangekomen hebben we koffie met gebak op en hebben we aan het eind van de ochtend de trein terug genomen richting Oisterwijk. Met als belofte aan elkaar dit vaker te doen… Volgend jaar weer, ergens in Nederland! Want wat kan ons land en het leven toch mooi zijn als je samen geniet van de rust en van elkaar.


Ik ben Joris Leermakers (@JorisL). Man van Aukje (@aukje) en vader van drie kinderen. Twee mooie dochters; Sterre (2005) en Benthe (2008). En een mooie zoon; Mees (2012). We wonen in het Brabantse Oisterwijk. Onze boterham verdien ik als ondernemende freelance webdeveloper.

5 gedachten over “Joris Leermakers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven