Joris Leermakers

Henk-Jan was dit jaar duidelijk in zijn boodschap. Beschrijf één moment, en niet meer één privé- en één zakelijk moment. Helder, en slim! Dan blijft er bij mij overduidelijk één moment over; (ver)huizen!

Na enkele jaren getwijfeld te hebben tussen verhuizen of verbouwen, hebben Aukje en ik in de eerste helft van 2013 de knoop eindelijk doorgehakt. We zetten ons huis te koop en gaan iets anders zoeken! We hadden ruim 10 jaar met veel plezier in ons huis gewoond, wat we in 2003 hadden gekocht. Ik was toen 22 jaar oud, en Aukje was 25 jaar. We werkten beide nog niet zo lang, en hadden toch de mogelijkheid om een mooie tussenwoning te kopen in Oisterwijk.

In 10 jaar is er veel veranderd in hoe het huis gebruikt werd. Eerst werkten we beide fulltime. In 2005 werd onze oudste dochter Sterre geboren. Aukje ging minder werken, en ik werkte toen veel vanuit huis aan web-log.nl. In 2008 kwam daar Benthe bij en ging ik in 2010 als zelfstandige verder vanuit huis. En vorig jaar kwam daar Mees bij. Al die tijd had ik één slaapkamer in gebruik als kantoortje. Na wat schuiven met kamers, en begin 2012 een grote dakkapel te hebben gezet op zolder, werd het huis toch echt te krap voor ons.

Op 8 juni 2013 was het zover. Ons huis was mooi op de foto gezet en kwam te koop op Funda. Een spannend moment, niet wetende hoe de maanden daarna er uit zouden gaan zien. We hadden tegen elkaar uitgesproken dat we nog met veel plezier in ons huis woonden, dus dat het niet zoveel uitmaakte als het bijvoorbeeld nog twee jaar te koop zou staan. Daarbij gingen we pas serieus naar een nieuwe woning kijken als het huis verkocht was. Op een dubbele hypotheek zit niemand, inclusief de bank, te wachten in deze tijd.

Maar stiekem keken we dagelijks op Funda of er nieuwe huizen bijgekomen waren en hadden we voor onszelf al een lijstje gemaakt van huizen die binnen onze criteria vielen. Maar om onszelf niet gek te maken maakten we nog geen afspraken voor bezichtigingen.

Vlak na het te koop zetten van ons huis brak de zomervakantie aan. Een rustige periode in de huizenmarkt. We kregen daardoor niet veel bezichtigingen. Maar direct na de vakantie ging het hard. De makelaar belde ons minimaal 1 keer per week dat we het huis weer op mochten ruimen voor een bezichtiging. Wat een gedoe elke keer met drie kinderen in huis! Maar het opgeruimde huis gaf ook wel weer een goed gevoel.

Half oktober, en een stuk of 15 bezichtigingen (incl. Open Huis) verder, was het dan zover. De makelaar belde dat we een bod hadden gekregen. Voor ons het teken om ook snel naar iets anders op zoek te gaan. Één huis stond al langere tijd op onze shortlist, en had die zondag Open Huis. We zijn gaan kijken en werden op slag verliefd op het huis. Een mooie jaren dertig woning die aan de achterkant flink uitgebouwd was. Ruimte genoeg om hier onze kinderen op te laten groeien en voor mij een mooi kantoor in te richten. Dit #mijnmoment type ik dan ook vanuit de woonkamer in datzelfde huis met uitzicht op de diepe achtertuin. Het huis is van binnen gedateerd, maar daar hebben we een meer-jaren plan van gemaakt. Eerst aan het huis wennen voordat we kamer voor kamer het huis op gaan knappen.

Het ging snel allemaal. Op 1 november tekenden we de koopovereenkomst voor ons oude huis, en 6 november voor ons nieuwe huis. Het was duidelijk dat we voor de kerst uit ons oude huis moesten zijn, waardoor we geen tijd te verliezen hadden. Na wat problemen met bank nummer 1 hadden we onze hypotheek binnen 9 werkdagen helemaal voor elkaar bij bank nummer 2, met hele goed hulp van onze tussenpersoon!

Joris Leermakers huis

6 december was het zover, we zaten om 11 uur ’s ochtend bij de notaris om onze nieuwe sleutels in ontvangst te nemen. En over 2,5 uur, het is vandaag 20 december in de ochtend, zitten we opnieuw bij diezelfde notaris voor de overdracht van ons oude vertrouwde huis. We gaan de buurt en buren missen. Maar het voelt, na nu 1 week in ons nieuwe huis te wonen, zo goed hier, dat we zeker weten dat we de juiste beslissing hebben genomen! En de kinderen zijn ook helemaal blij met hun nieuwe kamers, met als extra voordeel dat ze op dezelfde school kunnen blijven.

En volgend jaar… dan type ik stiekem een verhaaltje over het andere #mijnmoment van dit jaar 😉 De 26 kilogram die ik in de afgelopen 5 maanden ben afgevallen. Keuzes maken voor #mijnmoment blijft lastig.

Een mooi 2014 gewenst!


Ik ben Joris Leermakers (@JorisL). Man van Aukje (@aukje) en vader van drie kinderen. Twee mooie dochters; Sterre (2005) en Benthe (2008). En een mooie zoon; Mees (2012). We wonen in het Brabantse Oisterwijk. Onze boterham verdien ik als ondernemende freelance webdeveloper.

1 gedachte over “Joris Leermakers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven