Joris Leermakers

Maandag 10 augustus 2015. We rijden van een camping in de Elzas, Frankrijk naar onze tweede en laatste camping van deze vakantie, in de Bourgogne.

Eigenlijk wilden we morgen vertrekken. Maar we hebben het gebied in het zuidelijke puntje van de Elzas wel gezien, en zien erg uit naar onze volgende camping. Twee dagen geleden hebben we daarom naar de camping in de Bourgogne gemaild of we een dag eerder kunnen komen. We weten dat het een kleine camping van een Nederlands echtpaar is, en uitgeroepen is als beste camping van heel Frankrijk op Zoover dit jaar. Dus de kans dat we een dag eerder kunnen komen hadden we niet groot ingeschat. Maar gelukkig krijgen we snel bericht dat de plek waar wij komen te staan al vrij is.

In de middag rijden we in het natuurgebied de Morvan in de Bourgogne met onze vouwwagen het terrein van de camping van Hans en Anja op. We worden hartelijk ontvangen, en krijgen meteen te horen dat het maandag-friet-dag is. We kunnen vanavond met een schaal naar de receptie komen, waar we de schaal kunnen laten vullen met lekkere frietjes. Snel nog even op en neer naar de supermarkt om wat vlees en groente te halen, voordat de supermarkt sluit.

De camping zelf bestaat uit 10 tourplekken, een vaste caravan in de verhuur en 2 gîtes. Verder een verwarmd zwembad (zonder chloor!), een heerlijke rust en een mooi uitzicht over de heuvels. We weten meteen dat we ons hier zeker gaan vermaken de komende 1,5 week.

‘s Avonds hebben Sterre en Benthe al een aantal vriendinnetjes gemaakt, waar ze normaal veel langer over doen. Wij sluiten de dag van de vouwwagen afbreken, een paar honderd kilometer rijden en de vouwwagen weer opzetten af met een wijntje voor de ‘tent’. Terwijl Mees al lekker ligt te slapen hebben Sterre en Benthe nog een griezeltocht met wat vriendinnetjes. Ze gaan een vader van één van de vriendinnetjes in het donker zoeken. We horen ze in de verte giegelen en gillen van angst, spanning en plezier. Wij kijken tevreden toe vanaf onze klapstoeltjes. Het is half elf, en gelukkig vallen de meiden snel daarna goed in slaap.

Een heerlijke afsluiter van een dag waarbij we meteen door hebben dat we hier goed zitten!

jorisleermakers 2

En wat wij in 2016 doen? Wij gaan voor het eerst in onze kampeer-historie terug naar een camping waar we al ooit eerder hebben gestaan. In augustus staan we weer in de Bourgogne op camping La Chauvotte. Waar we genieten van het uitzicht, de rust, de kinderen die zich vermaken, de maandag-friet-dag, de pizza-avond, een paar bistroavonden, het verse brood afgeleverd voor de tent en de gastvrijheid van Hans en Anja. En ditmaal waarschijnlijk met een caravan in plaats van onze, inmiddels verkochte, vouwwagen. Verder vieren we er, net als dit jaar, ook weer de verjaardag van Sterre. Samen met alle andere campinggasten die een taartje komen eten bij het zwembad.


Ik ben Joris Leermakers (@JorisL). Man van Aukje (@aukje) en vader van drie kinderen. Twee mooie dochters; Sterre (2005) en Benthe (2008). En een mooie zoon; Mees (2012). We wonen in het Brabantse Oisterwijk. Onze boterham verdien ik als ondernemende freelance webdeveloper.

1 gedachte over “Joris Leermakers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven