Karin Winters

Phanta Rhei kanaliseren

Op 24 mei tijdens een ‘lucht je hart met je benen op tafel’ sessie, sprak ik met drie mensen uit mijn netwerk over mijn ambitie eindelijk eens te gaan studeren. Door gemaakte keuzes en het leven zoals het loopt, ben ik na mijn VWO opleiding enkel door cursorisch onderwijs en praktijkervaring, gekomen waar ik nu sta. Mijn CV is grillig, bevat weinig papiertjes en veel praktijkervaring.

De steun van Edith van Montfort en de toegezegde innovatieopdracht bij de Stichting Katholiek Basisonderwijs Oss, hebben me de stap doen zetten me aan te melden voor een Master Leren en Innoveren bij Stoas Vilentum.

Voor mij was de toelating tot de Master een eerste overwinning.
Vervolgens moest ik nog een andere keuze maken.
Wanneer je de ambitie uitspreekt om in een onderwijsinstelling aan de slag te gaan als Innovatie Inspirator, past dat dan bij de doelstellingen van je werkgever en kun je in je werk ook als innovator opereren?
Voor mij was het antwoord NEE, heb dus 1 dag ontslag genomen en bekostig de opleiding zelf.

Waarom is dit mijn moment?
Ik studeer weer en ga eens in de 3 weken op vrijdag en zaterdag naar Wageningen. De studiebelasting is zwaar…heel zwaar. Vooral omdat mijn werkgever niet mijn opdrachtgever is, wordt er weinig rekening gehouden met mijn studie en de bijbehorende deadlines.
Maar ik geniet!

Genieten en worstelen.
Terwijl ik op mijn weblog en op Twitter bekwaamheid en het aantonen van bekwaamheid propageer, ben ik nu volop bezig met het vergaren van theoretische kennis.
Schrijven in een academische sfeer, voldoen aan vormvereisten.
De portfoliogedachte, die niet past bij mijn opvattingen over een portfolio.
Maar ik geniet!
Soms met de tong op mijn schoenen en slapend boven mijn boeken.

Mijn studiegenoten zijn even gretig en dus dagen we elkaar uit, we bevragen elkaar, poneren stellingen en strooien met theorietjes. We lachen we huilen, nemen afscheid van mensen die het net niet redden, delen geluk en verdriet.
We mogen in gesprek gaan met mensen die ik al op afstand bewonderde, Joseph Kessels en Manon Ruijters bijvoorbeeld.

Inmiddels heb ik voor mijn innovatie opdracht een 0-meting ICT bekwaamheid ontwikkeld en al uitgezet bij ruim 350 docenten via mijn opdrachtgever. (dank aan Paragin, voor het instrument)
Inmiddels ben ik begonnen met het ontwikkelen van een digitale leergang ICT bekwaamheid, waar ik de opdrachtgever mee wil verrassen.
Is dat mijn onderzoeksvraag? Nee, maar wel passend bij mijn drive om ICT bekwaamheid van docenten op de kaart te krijgen en bespreekbaar te maken. Het moet klaar zijn met digibete docenten!

Ik bruis op mijn 53e van de studiezin, ambitie en nieuwsgierigheid.
‘Dat jij dat op jouw leeftijd nog gaat doen’, zegt meer over de spreker dan over mij, zulke mensen lust ik rauw.

Mede gesteund door een fantastisch (on- en offline) netwerk vier ik dat ik mag leren.
Ik neem daarbij het gat in mijn pensioenopbouw, spaarrekening en privéleven (sorry Paul, Laura, Wouter Simon en Mam) voor lief.

Volgend jaar hier #MIJNMOMENT als Innovatie Inspirator?


Ik ben Karin Winters, Onderwijsconsultant bij KPN Consulting, maar allereerst onderwijsmens in hart en nieren en netwerker met een te hoge gunfactor. Ik kleur regelmatig buiten de lijntjes en schud graag aan gebakken lucht bomen, vooral op vrijdag in mijn #TGIF blogpost.
Edublogger http://www.karinblogt.nl, Tweep (@karinwinters). Blij en gelukkig met mijn keukentafellief in De Meern.

32 gedachten over “Karin Winters”

 1. Avatar foto
  Hanneke van Stokkom

  Wat ontzettend stoer van je! Misschien ga ik dat voorbeeld ook nog eens volgen. Voor mij ben jij een voorbeeld in onderwijsland!

 2. Mooi momentje Karin, enne die digibekwaamheidsmeter, is dat iets voor ons ROC? Kun je mooi inbrengen als je binnenkort ons de les komt lezen, nog ff overleggen?

 3. Mooi dat je voor jezelf hebt durven kiezen!
  Veel succes in het komende drukke jaar, maar dat gaat jou vast lukken!
  Liefs van Ellen

 4. Geweldig Karin, diepe bewondering en het onderwijs mag in haar handen klappen voor jouw inzet, bevlogenheid, humor en creativiteit. En…echt niet te oud! Ik ben nu 67 en word nog steeds gevraagd voor onderwijsklussen.

 5. Avatar foto
  Petra Holstein

  Ik hou van mensen als jij met passie , een grote WIL en doorzettingsvermogen. Girlpower pur sang! Ik ontdekte je net, maar ga je volgen! Liefs uit Assen

 6. Prachtig verhaal Karin. Vooral veel bewondering voor je om een studie op te pakken. Jij bent echt een voorbeeld van een leven lang leren. Mag ik je eens uitnodigen om bij mij in de lessen samen wat ICT dingetjes te doen. Zo leuk! Ervaren hoe het in de praktijk werkt.

 7. Lieve Karin. Op latere leeftijd, wel iets jonger dan jij, heb ik gekozen voor de studie Verplegingswetenschap. Uiteindelijk moeten stoppen kort voor de eindsprint, maar wat heb ik genoten. En wat was het vooral boeiend om vele losse eindjes uit al die scholingen die ik achter de rug had na maar 3 jaar HBS, aan elkaar te knopen. Ik herken je gevoel van geluk. Mooi moment!

 8. Avatar foto
  Judith van Hooijdonk

  Zoals je weet zit ik in hetzelfde schuitje. En ik geniet ook weer van de studie! Maar niet altijd met volle teugen 😉 heerlijk om zo nu en dan twitterend ervaringen uit te wisselen. Het voelt als steun. Dank, Karin! Veel studieplezier ook in 2014.

 9. Op nieuwjaarsmorgen, wat katterig vanwege foute drankjes, kijk ik met blijde verbazing naar de reacties. Dank iedereen voor de opstekers, hou de wereld op de hoogte van de voortgang of afgang.

 10. Wat ben je toch een cool wijf, Karin 🙂

  Ik “ken” je slechts van Twitter. Normaal gesproken zou ik 3x nadenken bij een woordkeuze als deze, maar in dit geval zeg ik het nog met trots ook. Way to go!
  X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven