Kevin van der Straeten

Kevin van der Straeten, eventplanner.nl

Over mijn mooiste privé moment van 2011 moet ik geen seconde nadenken. Dat is zonder twijfel mijn ja-woord aan Matthieu. Het intieme moment werd gevolgd door een onvergetelijk evenement. Alles behalve een klassiek trouwfeest… Maar wat wil je, als je zelf in de evenementenbranche vertoeft? Van een internationale dance-act tot een showqueen en go-go dansers. Alles was aanwezig om de genodigden van de ene in de andere verwondering te doen vallen. Bovendien wilden we tijdens onze openingsdans niet op een tegel gaan schuifelen tijdens een klassieke slow. Wellicht bracht onze tango die we op minder dan een maand hebben aangeleerd (en we zijn beiden geen dansers) wel het meeste entertainment.

Ook op onze huwelijksreis wilden we wat anders. Niet met de luie kont in de strandstoel liggen, maar met de rugzak een maand lang rondtrekken in Noord-Vietnam. We zijn door regio’s getrokken waar de lokale bevolking nog nooit een westerling van dichtbij gezien had. Er werden meer foto’s van ons genomen dan wij van Vietnam hebben kunnen maken. Het is eens wat anders. De primitieve omstandigheden en technisch moeilijke bergpaden maakten de trip zowel fysiek als mentaal niet evident, maar je komt er als koppel wel sterker uit!

Zakelijke moment
Hmmm… dat is moeilijker. Er zijn mij verschillende mooie momenten bijgebleven. 2011 was een immers een prachtjaar voor eventplanner.be /.nl. Er is natuurlijk de tweede druk van mijn boek EVENTS en de nominatie als meest invloedrijke persoon in de evenementsector door de collega’s van Eventbranche, … Maar als ik echt één moment moet kiezen dan is het wellicht het Pukkelpop drama. Dat klinkt waarschijnlijk vreemd, maar voor een redactie is het op zo’n moment erop of eronder. Ik vergeet nooit het eerste telex berichtje dat op 18 augustus om iets na 18u onze redactie bereikte. We stonden net op punt naar huis te gaan na een lange werkdag. Uiteindelijk hebben de hele nacht doorgewerkt om de verslaggeving rond deze nachtmerrie voor elke organisator op een correcte manier te brengen. Ons artikel werd door 103.710 bezoekers op de voet werd gevolgd. Bij elke update die we publiceerden naarmate er meer nieuws over de omstandigheden binnenkwam, groeide het aantal bezoekers. Dergelijke cijfers hebben we met een artikel nooit eerder gehaald. De solidariteit binnen de eventsector was dan ook enorm groot. Ik ben nog altijd geschokt als ik de beelden van het drama terugzie. Een dure les waar we hopelijk als branche iets uit geleerd hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven