Kyonne Leyser

Kyonne Leyser, CommuniKatie, Foodielab, kyonne.com

Als zzp’er merk ik dat zakelijke- en privé momenten eigenlijk altijd door elkaar lopen en dat vind ik er ook heerlijk aan! De volgende twee heb ik uitgezocht voor 2011.

Kyonne.com

Een basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool begin dit jaar, gaf me zoveel inspiratie en energie en smaakte naar meer. In september ben ik dan ook gestart aan de vakopleiding, een tweejarig deeltijd opleiding tot fotograaf. In heel korte tijd is me ook al duidelijk geworden waar ik wel en niet blij van word. Waar ik blij van word? Eten en drinken, en het verhaal achter de bereiding ervan. Vandaar dat ik me ook volledig wil gaan focussen op de fotografie hiervan. Door het schrijven van mijn moment kwam ik er achter dat in de afgelopen maanden m’n fotografie in een stroomversnelling is gekomen, waar ik met volle teugen van geniet. Deelname aan het Food Photo Festival in Tarragona met erg leerzame workshops, een fotoshoot bij Ron Blaauw tijdens de lunch met Rene Redzepi, mijn tweede moment van 2011: lunch bij restaurant Noma, fotoshoots voor de Puur Restaurant Week en barista workshop van Anne-Jan Bakker, de realisatie mijn website voor food fotografie kyonne.com door Bas Boerman en de fotoshoot voor mijn ‘about me’ pagina door buuv Tineke van der Eems. Ik ben heel trots op het eindresultaat en dit smaakt zeker naar nog veel meer voor 2012!

Lunch @ Noma

Het is maandag 11 juli, 10.00 uur. De online reservering bij restaurant Noma is opengezet en ik zit achter m’n laptop herhaaldelijk op refresh te drukken totdat ik de kalender tevoorschijn zie komen. Snel blader ik door de verschillende weken om uit te komen bij de lunch op donderdag 13 oktober die nog vrij is, en boeken! Een collega naast mij zit me hoofdschuddend aan te kijken; drie maanden van tevoren een lunch in Kopenhagen boeken, niet goed wijs…

Donderdag 13 oktober rond 12 uur stapte we toch enigszins zenuwachtig en met hooggespannen verwachtingen op onze hotelfietsjes richting Noma. Lunch bij het beste restaurant ter wereld, wat gaaf dat we die reservering voor elkaar hadden gekregen. Vanaf het moment dat we binnenkwamen vielen we van de ene in de andere culinaire verbazing en hebben we vier uur lang stilletjes zitten genieten van al het moois en lekkers dat voorbijkwam met natuurlijk mijn camera in de aanslag om alles vast te leggen. Als ‘toetje’ kregen we na afloop ook nog een rondleiding door de verschillende keukens en het laboratorium van Rene Redzepi. Wat een ervaring en absoluut mijn moment van 2011!

0 kyonne kruiden

1 gedachte over “Kyonne Leyser”

  1. Mooi verhaal, volg je op de voet!
    Ik zie je groeien in je food/fotografie toekomst en ben heel benieuwd welke hoogte je daar gaat bereiken….maar één ding is zeker: een succes gaat het worden!
    Nieuwe website is een juweeltje! 🙂
    Een voorspoedig creatief 2012 gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven