Laura Babeliowsky

Laura Babeliowsky, getclientsnow.nl

Ik kies voor “mijn moment” mijn moment van zakelijk succes afgelopen jaar. Ik ben er trots op en wil het op deze plek met jullie delen.

“Het moment” was om heel precies te zijn, het moment dat ik me realiseerde wat de omzet zou zijn die ik dit jaar zou halen. Een megaomzet, die mijn stoutste verwachtingen overtrof. Dat vind ik leuk, niet om het geld (daar gaat het niet om), maar omdat het me een belangrijke les leert over het leven.

Welke les? Dat alles zich om kan draaien*. Alles? Ja, (bijna) alles. Let maar op:

– Eerst was ik heel bang. Toen ik ging studeren durfde ik nog geen treinkaartje te kopen (had nog nooit in een trein gezeten). Nu neem ik dagelijks risico’s en doe dingen die veel mensen nog niet van hun leven zouden durven.

– Eerst was ik intens verlegen. Ik had telefoondoodangst! Tegenwoordig hebben mensen schroom om MIJ te bellen. Verlegen ben ik nog steeds.

– Eerst werd ik afgewezen bij sollicitatiegesprekken. Ik ben diverse malen ontslagen wegens disfunctioneren. Ik voelde me wanhopig. Tegenwoordig wijs ik zelf mensen af en heb er ook al een paar ontslagen wegens disfunctioneren. Iets wat ik me natuurlijk had voorgenomen nooooooit te gaan doen…

– Eerst was ik een nerd en een boekenwurm. Mijn droom was om in een bibliotheek te werken zodat ik veel boeken kon lezen, lekker teruggetrokken van de mensen. Tegenwoordig houd ik presentaties voor volle zalen en ben ik op beperkte schaal een soort publieke figuur.

– Ik heb achter geliefdes aangelopen die mij niet wilden. Ik ben door geliefdes achternagelopen die ik niet wilde. Hierin is tot nu toe niets veranderd. Maar je weet nooit, alles kan veranderen…

– Eerst was ik heel arm. Ik deed mijn boodschappen bij de Lidl. Nu ben ik rijk. Nog steeds ga ik af en toe naar de Lidl.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het leven verandert dus voortdurend**. Het kan ook zo weer veranderen. Ik kan weer opnieuw arm worden, onzeker, afgewezen. Wat ik nu weet, is dat wanhoop nooit nodig is. En dat ik wil leven vanuit het standpunt dat de polariteiten waartussen mijn leven zich beweegt, overstijgt.

* ook Brederoo wist dit al. Hij schreef: ’t kan verkeren

** ook tot Heraclites was dit doorgedrongen. Hij schreef: panta rhei (alles stroomt)

Laura Babeliowsky

www.getclientsnow.nl >>

3 gedachten over “Laura Babeliowsky”

  1. Foei, wat een fraaie verwoording van La Babeliowsky, daar is deze Lidl-klant even stil van. In mijn blog Alles Is Veranderlijk had ik van de zomer geschreven over een omgekeerde reactie op nieuwe rijkdom.

  2. Foei, wat een fraaie verwoording van La Babeliowsky, daar is deze Lidl-klant even stil van. In mijn blog Alles Is Veranderlijk had ik van de zomer geschreven over een omgekeerde reactie op nieuwe rijkdom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven