Laura Babeliowsky

Zij gelooft in mij

“Mijn moment” van 2013 vindt plaats in april, tijdens een taxirit in Arizona. Terwijl ik de wolkenlucht bestudeer, vertelt de chauffeur me over zijn bedrijf. Sinds hij uit Rusland geëmigreerd is, is hij een taxibedrijf begonnen. De zaken liepen heel goed, dankzij een excellente dienstverlening. Zo goed dat hij steeds meer chauffeurs in dienst moest nemen. Op een gegeven moment had hij er vijftien.

Maar toen raakte hij op. “Het probleem was dat ik overal bovenop wilde zitten. Kwaliteit was immers mijn handelsmerk. Dat betekende dat ik nooit een moment vrij had. Ik had altijd vier telefoons op zak, waarop ik constant gebeld werd. Het werd me echt te veel. Ik heb alle chauffeurs ontslagen en nu werk ik weer alleen”.

Ik vraag hem: “Heb je er wel eens aan gedacht om een businesscoach in te huren, om je te helpen bij de groei van je bedrijf?” „Nee”, antwoordt hij. “Daar heb ik nooit aan gedacht”.

Zelf heb ik dat wel. We zijn op weg naar Kendall Summerhawk, voor een hele dag coaching in haar huis in de woestijn van Arizona.

Kendall Summerhawk is mijn eigen “million dollar goeroe”.

Vaak hoor ik dat mensen tegen “goeroes” zijn. Die zouden ten koste gaan van je eigen identiteit.

Ik ben zelf totaal vóór goeroes. Liefst wil ik 100 % overnemen hoe ze denken, handelen en voelen. Over mijn identiteit maak ik me geen zorgen. Van Kendall wil ik alles leren hoe ze – als vrouw – haar miljoenenbedrijf heeft opgebouwd en er leiding aan geeft.

Ik zit op dat moment tot over mijn oren in de problemen. Na enkele zeer succesvolle jaren blijk ik enorm aan te hikken tegen de groei van mijn bedrijf. Er is iets wat ik niet weet en niet kan. Ik moet eerst leren, zoveel is duidelijk.

Het probleem zit in het opbouwen van mijn team. Het succes en de omzet van mijn bedrijf blijken aantrekkingskracht te hebben op mensen die deze graag óók willen hebben, zonder echter het werk er voor te willen doen. Het blijkt dat ik mensen om me heen heb verzameld die allemaal heel aardig zijn en soms charismatisch, maar domweg niet te vertrouwen.

Ik ben erachter gekomen dat ze achter mijn rug om hun eigen bedrijf aan het opbouwen zijn – met mijn klanten. Er wordt gelogen en letterlijk gestolen. Als ik ze stuk voor stuk ontsla, blijkt dat sommige klanten aan ze gehecht zijn en partij tegen mij kiezen. Sommigen willen hun geld terug. Iedere dag brengt weer nieuwe bedreigingen en ik sta stijf van de stress die dit met zich meebrengt.

Gelukkig heb ik mijn formidabele coach. Van Kendall leer ik hoe ik mijn bedrijf kan beschermen, hoe ik grenzen kan stellen, hoe ik leiderschap kan ontwikkelen, en de mensen kan aantrekken die WEL goed voor me zijn en voor mijn bedrijf.

Dat zijn allemaal nieuwe dingen voor mij.

Het allerbelangrijkste is haar mantra: “I hold you as powerful no matter what, even when you can’t do so for yourself”.

Op zijn Nederlands: “Zij gelooft in mij”.

Dat doet me ongelooflijk goed. Langzaamaan keert alles zich weer ten goede. Ik vind hele goede mensen voor mijn team. De klanten zijn blij. Mijn bedrijf kan nu echt gaan groeien.

Het moment in de taxi leerde mij, dat je nooit moet denken dat je het kan, hoe succesvol je ook bent. Maar dat je iedere keer weer een beginner bent. En dat je openstellen voor een leraar die verder is dan jij, cruciaal is. En hoe blij ik ben, dat ik die weg gekozen heb.


Laura Babeliowsky helpt via haar bedrijf Bouw een Bloeiend Bedrijf ZZP-coaches, -trainers en -adviseurs (zeer) goed te verdienen met hun bedrijf.
bouweenbloeiendbedrijf.nl

15 gedachten over “Laura Babeliowsky”

  1. Mooi dat je dit moment deelt. Een bedrijf opbouwen kent ook lastige momenten. Super dat je daar zo open over bent, zodat anderen weer van jou kunnen leren. Ik wens je veel succes en mooie momenten met je bedrijf voor 2014!

  2. Zo herkenbaar! Er lijkt niets te veranderen maar hoe anders is de werkelijkheid! Aanpassen aan nieuwe situaties vereist niet alleen kennis maar ook moed! Fijn dat er mensen zijn zoals jij die dat kunnen delen!

  3. Wow Laura! Wat een heksenketel en wat gaaf dat jij, daar in Arizona, in vertrouwen kan ontspannen, kijken en zien wat er nodig is. Vanuit rust weer ondernemen. Mooi.

  4. Wat moet dit een moeilijke periode voor jou geweest zijn Laura. En wat prachtig dat je een mentor/coach hebt die jou spiegelt in je ‘power’. Dank je wel voor het delen van deze ervaring, dat sterkt ook mij en anderen in de ondernemers stress situaties. Veel geluk en uitbundig succes gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven