Laura Babeliowsky

Laura Babeliowsky, Business Coach

Mijn moment: ik houd het even kort, mensen. Moet me zo gaan verkleden voor mijn oudjaarsfeestje;-)

Er waren vele prachtige en ook een paar zeer verdrietige momenten in 2010. Mijn bedrijf liep heel goed, een eindeloze bron van voldoening en vervulling.

Het moment waar ik over wil schrijven heeft te maken met het overwinnen met een persoonlijke worsteling. Het was het moment dat ik mijn nieuwsbrief- en blogbericht “Hoe je om kunt gaan met kritiek” publiceerde en zoveel reacties kreeg als nooit tevoren.

Angst voor kritiek was al jaren mijn achilleshiel! Ik krijg er altijd een boel van; er mankeert immers nogal wat aan mij, zo vinden vele mensen. Hoorde dat iemand een keer over een presentatie van mij zei: “Laura heeft inhoudelijk veel te bieden, maar ze zou niet moeten presenteren” (maar thuis op de bank moeten blijven zitten) (om je een beeld te geven).

Aan de ene kant zijn Internet en de sociale media mijn redding geweest. Ze maken mogelijk dat een heel nieuw type ondernemer zeer succesvol kon worden: degenen die goed zijn in het doorgeven en uitleggen van ideeën. Maar de keerzijde is ook zichtbaar zijn voor het oog van duizenden mensen, die niet schromen hun mening over je te geven. Dat voelde kwetsbaar. Ik besloot er over te gaan schrijven.

En dat heeft heel veel veranderd! Ik kreeg heel veel hartverwarmende reacties en ik bleek lang niet de enige aan wie van alles mis was in de ogen van anderen. Door erover te schrijven, ben ik er niet meer bang voor. Als iemand nu kritiek heeft, denk ik “what’s new”, of ik gooi het commentaar op Twitter. Door de kritiek niet te verbergen, en je in al je nederige kwetsbaarheid te tonen aan een grote groep mensen, nemen de angst en de pijn af. Zo heb ik dus kennis gemaakt met de helende werking van de sociale media; een heerlijk moment en voor mij HET moment in 2011.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven