Leonieke Daalder

De lange adem. Je leest er te weinig over als het gaat over successen. Focus komt altijd terug. En timing komt altijd terug. Maar over de lange adem hoor je te weinig. Dat je ergens veel tijd in moet stoppen, dat je dat gedurende lange tijd moet doen. Dat alles altijd langer duurt dan je denkt en hoopt. Dat teveel mensen te vroeg afhaken. Dat je dan met iets dat goed is ver kunt komen.

Ik heb het ervaren als eindredacteur van VPRO’s 3VOOR12. Met doorzetten en doorgaan en enthousiasme en kwaliteit en geloof in eigen richting. Beetje bij beetje groeide de site, beetje bij beetje wonnen we fans voor ons. En uiteindelijk hadden we een groot publiek en wonnen we prijzen. Het duurde jaren, maar de lange adem betaalde uit.

Hetzelfde heb ik nu met Fast Moving Targets. Al weer 2,5 jaar ben ik dagelijks aan het project aan het werk. Interviews doen, programma’s uitwerken, bloggers betrekken en meer. De reacties zijn goed, de cijfers worden steeds beter. Maar dat gaat beetje bij beetje. Kwaliteit alleen is niet genoeg, hard werken alleen is niet genoeg, de lange adem telt.

Eind van dit jaar begonnen dingen samen te vallen. Fast Moving Targets kon niet alleen op goede reacties rekenen, maar ook kwamen serieuze geldstromen op gang. Om festivals te verslaan, programma’s te maken, whitepapers te verzorgen (je weet ons te vinden ;-). En aan het eind van het jaar ontvingen we een innovatiesubsidie voor de start van ons initiatief The Innovation Station. De lange adem werkt. Ook nu. Dingen komen samen.


Leonieke Daalder (@daalder) is politicoloog en journalist. Ze werkte voor onder meer Radio Noord Holland en de VPRO. Bij de laatste omroep was ze verantwoordelijk voor crossmediaal project 3VOOR12 dat onder haar leiding onder meer de Prix Europa, Gouden Pixel, Pop Pers Prijs en UPC Digital Award won. Ze is een van de oprichters van Fast Moving Targets. Ze schrijft, interviewt, onderzoekt, filmt, presenteert en is in te huren voor (publieke) interviews, presentaties en workshops op het gebied van (social) media. leonieke.daalder@gmail.com

3 gedachten over “Leonieke Daalder”

  1. Lange adem. Je hebt helemaal gelijk. Ik weet het maar is moeilijk om de moed en de energie er in te houden.
    Nog tips? 🙂

  2. Toch weer even prettig om te horen, dat van die lange adem. Het is natuurlijk niet gezegd dat iedereen succesvol wordt, als je maar lang genoeg doorgaat, maar het zegt mij in ieder geval dat er genoeg reden is om door te gaan als paniek en moedeloosheid soms even de overhand krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven