Levenslessen van Rob Captijn

Rob, ik wil jou als mijn grootste voorbeeld, held en goeroe in lotushouding op dat flondertje daar… “Prima, doen we. Eerst even een balletje?”

Huub Klompenhouwer ontving me eind 2000 als hoofdredacteur ad interim voor de sollicitatie van zijn vervanger. Vrijdagmiddag was het. Maandag kreeg ik te horen dat ik de nieuwe hoofdredacteur van Feestelijk Zakendoen zou worden. Een droom werd werkelijkheid. In een rap tempo leerde ik de evenementenbranche kennen en een van de kopstukken was toen al jaren: Rob Captijn.

In de evenementenbranche heb je eigenlijk twee opleidingen, je komt of uit de stal van Frank Wentink, of uit die van Arjan van Dijk… beide personen zijn verkozen als eventpersonalities of the year tijdens Gouden Giraffe uitreikingen. Maar de echt grote man van de eventbranche is natuurlijk Joop van den Ende, en wie kwam er uit die stal met het later meest succesvolle pricewinning bureau Captijn ++ Heidinga, precies: Rob Captijn.

De man met het bureau dat tot nu toe nog veruit de meeste eventawards gewonnen heeft, een gouden Esprix, Gouden Giraffe’s en vorig jaar mocht ik met Rob mee naar Milaan om vast te leggen op video en foto dat hij de Best European Event Award in ontvangst ging nemen. Voor een evenement voor Ballast Nedam waaraan ook ik hard heb meegewerkt met video’s vooraf en eventfotografie. Zie video hieronder.

 

Rob werd al snel gevraagd als columnist van FZ, en zo heb ik de luis in de pels van de evenementenbranche goed leren kennen. Om de drie, vier maanden spraken we af voor een ‘balletje Kalfje’ (bitterballen bij Klein Kalfje aan de Amstel) waar we drie, vier, vijf uur met elkaar over de markt aan het praten waren. En over andere dingen, maar vooral die eventbranche.

Op een of andere manier zijn we van kennissen langzaam vrienden geworden, zo voel ik dat zelf tenminste, en Rob heeft mij als mentor veel dingen uit de praktijk geleerd.

Hij neemt geen blad voor de mond, heeft misschien voor de eventmarkt een te zelfverzekerde uitstraling en mening. Rob is ook altijd degene die aan het woord is, ook als hij niet aan het woord is. Naar Rob wordt geluisterd. Op foto’s van expertbijeenkomsten waar Rob de gespreksleider was voor FZ zag je altijd de blikken van de eventgrootheden gericht op de man aan het woord: Rob Captijn. (Wat overigens niet wil zeggen dat hij niet kan luisteren, juist wel.)

Als eventvakbladen eens een weekje met Rob zouden optrekken zou de bladformule meteen omgegooid worden tot een relevanter, informatiever en trotser medium. Dat dit ook vaak het onderwerp van onze gesprekken is, is duidelijk.

Ik vroeg Rob hoe hij eigenlijk zo geworden is zoals hij geworden is en na een uur praten liepen we naar het vlondertje en kwam hij met de twee levenslessen van Rob Captijn. https://vimeo.com/47783458

2 gedachten over “Levenslessen van Rob Captijn”

  1. En die levensdryvers, kan mer helemaal in vinden. Begin with the end in mind, klinkt zwaar, maar iwerkt zo activerend om het beste uit iedere dag te halen. Dank je HJ, zo’n mooie spirit zo mooi vangen in een video, je bent een kunstenaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven