Lisa Portengen

11 oktober 2013 om 20.10 in de grote zaal van het Zaantheater in Zaanstad.

Ik sta in de coulissen en het is duidelijk. Mijn moment 2013 begint. De premiere van de Smart&Sexy theatershow. Ik sluit mijn ogen haal diep adem en vraag God, de engelen en mijn vader mij bij te staan. De zaal zit vol. Mijn lieve familie, vrienden, netwerk, waaronder 250 vrouwen, ik noem ze de First Ladies die al een jaar eerder kaartjes hadden gekocht. De rest van de zaal is gevuld met theaterpubliek dat mij nog niet kent. Een zaal vol met Smart&Sexy vrouwen wachtend op de premiere. Mijn show. Mijn droom die uit komt.

Lisa Portengen premierefoto

De afgelopen weken waren super spannend. Ik kreeg geen hap door mijn keel. Ik twijfelde, huilde en repeteerde. Is het goed genoeg? Ben ik hier klaar voor? Kan ik hier nog onderuit? Er waren dagen bij dat ik het liefst onder het dekbed in mijn bed wilde verstoppen.

Karel, mijn vriend en zakenpartner zei elke dag tegen mij. “Lisa, jij bent geweldig! Je bent magisch! Jij mag met jouw missie op tour om vrouwen in het land te inspireren hoe ze nog meer uit het leven kunnen halen. Jij kan dat!’ Oh wat had ik die woorden hard nodig en waarom kwamen ze niet in mijn eigen hoofd voor?

Ik hoor de vrouwen in de zaal. Ze praten en lachen met elkaar. Vol verwachting. Dit is mijn grote moment. Dit heb ik zelf gecreëerd. Een theatertour van 44 shows langs grote theaters van Nederland en de premiere begint NU. Ik stap het toneel op. De show begint.

Ik zing ik lach ik dans en ik luister ik voel ik adem ik ben stil ik vind ik lees ik kijk ik praat ik denk ik ben Smart&Sexy.
Ik buig. Applaus. Staande ovatie.

Lisa Portengen 037. premiere Smart  Sexy - Marieke Zwartscholten fotografie - preview groot
Foto: Marieke Zwartscholten fotografie

Lisa is oprichtster van de Smart&Sexy lifestyle. Haar missie is om vrouwen te laten ervaren wie ze werkelijk zijn. Dit doet ze door het geven van lezingen, workshops, ze schrijft voor Vrouw van de Telegraaf en haar theatershow. smartensexytheater.nl en smartensexy.nl

6 gedachten over “Lisa Portengen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven