Maaike Gulden

Daar stond ik ineens zo maar op het podium met mijn held Brian Solis, een bekend auteur en veelgevraagd spreker. Wie had dat ooit kunnen denken. Ik op het podium naast de man die de hele wereld afreist om te spreken, en die ik al jaren volg en die mij enorm inspireert.

Brian Solis is klein van stuk, veel kleiner dan ik dacht, maar wat een grootheid. Hij is super aardig, toegankelijk en nam uitgebreid de tijd om met mij te praten…ook al moest hij zo spreken voor een volle zaal.

Dat heb ik wel eens anders mee gemaakt met grote sprekers. Vaak verdwijnen ze meteen na hun praatje weer backstage. Maar Brian Solis was heel benaderbaar en ik voelde me meteen op mijn gemak bij hem.

Een van de eerste dingen die hij tegen me zei was dat hij een beetje nerveus was voor zijn optreden, wat ik bijna niet kon geloven want hij reist continu de hele wereld af om te spreken en presentaties te geven.

Ik mocht voor Frankwatching naar Emerce Eday om een interview te doen met Jeffrey Graham, de product manager van Twitter. Ook Brian Solis stond op het programma. En die wilde ik ook wel graag eens in het echt ontmoeten. Dus trok ik de stoute schoenen aan en stuurde hem een bericht of hij die dag tijd had voor een korte ontmoeting.

Blij verrast, en tegen alle verwachting in, stuurde hij gewoon een bericht terug met zijn telefoonnummer en gaf aan dat hij zeker zijn best ging doen, maar dat hij die dag drie presentaties had. Ik was door het dolle heen dat hij zomaar zijn 06-nummer stuurde, maar had eigenlijk weinig hoop op een ontmoeting met zo’n druk programma.

Maar voor de zekerheid stuurde ik hem die bewuste ochtend toch nog een berichtje. En toen liep ik hem in de gang gewoon tegen het lijf. Na zijn presentatie moest hij meteen weg, maar hij had op dat moment wel even tijd voor een praatje. We namen plaats op het podium om gezellig te keuvelen.

Brian Solis nam rustig alle tijd om met mij te praten en mijn vragen te beantwoorden. Nog geprobeerd om een korte video te maken, maar die is dus helaas mislukt. Te veel achtergrond herrie. Gelukkig heb ik de foto’s nog 😉

Na zijn boeiende presentatie met als boodschap dat de toekomst van zakendoen vooral draait om betekenisvolle ervaringen, moest hij er meteen vandoor voor zijn volgende optreden. Maar onderweg naar zijn volgende locatie, nam hij zelfs nog de moeite om me een sms-je te sturen om me te bedanken voor onze ontmoeting. Een mooi voorbeeld van practise what you preach!

Voor mij was het in ieder geval een betekenisvolle ervaring en ik kan gewoon in alle eerlijkheid zeggen dat ik met Brian Solis op het podium gestaan heb 😉 Is dat een mooi moment of niet?!


Maaike Gulden is een no-nonsense online marketing & social media adviseur vanuit haar bedrijf The Marketing Factory. Daarnaast is ze gepassioneerd blogger, spreker en trainer.

http://themarketingfactory.nl

1 gedachte over “Maaike Gulden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven