Maaike Gulden

De tranen stroomden over mijn wangen en dat voor een volle zaal. Ik schrok er zelf van. Ik die altijd maar doorgaat en niet graag mijn gevoelens toont. maar het gebeurde gewoon….en dat live on stage.

Het was 26 maart, de dag dat niet alleen Periscope officieel gelanceerd werd maar ook het boek social media in zorg en welzijn. Een boek waar ik maanden, nachten lang aan geploeterd had. En ik ben trots op het resultaat, mede dankzij de vele mensen die hun persoonlijke verhaal gedeeld hebben. Vaak compleet onbekenden. Gewoon door een oproep te doen op Twitter.

Er wordt wel eens gezegd dat Twitter niet leuk meer is. Mijn ervaring is dat mensen nog steeds erg behulpzaam zijn. Het levert mij nog dagelijks nieuwe inzichten,  zakelijke relaties en soms zelfs nieuwe vriendschappen op. Ik ben nog steeds fan van dit netwerk! Zonder Twitter was dit boek nooit tot stand gekomen en zaten al deze mensen niet in de zaal.

Trots dat deze mensen hier vandaag ook bij aanwezig wilde zijn. Net zoals een aantal mensen die mij heel dierbaar zijn, maar wat ik veel te weinig uit. Mijn partner Lucien met wie ik na 12 jaar weer nieuw geluk gevonden heb. Mijn lieve zoon die uitgegroeid is tot een prachtige jongeman. Maar ook mijn ouders, mijn steun en toeverlaat in moeilijke tijden. En dat was bijzonder want mijn vader heeft het afgelopen jaar gevochten voor zijn leven.

Maar er zaten ook mensen in de zaal die ik alleen via Twitter kende. Waar de interviews telefonisch afgenomen waren. En die ontmoette ik nu voor het eerst. Mensen met indrukwekkende verhalen. Zorgprofessionals die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor mensen die zorg nodig hebben. Maar ook lotgenoten die steun bij elkaar vinden via social media.

Zo ook die dame met Niet Aangeboren Hersenletsel die ik geïnterviewd had voor het boek. Haar verhaal had mij al enorm ontroerd. Ze kon niet zelfstandig naar het UMC in Utrecht komen maar wilde er heel graag bijzijn dus had ze gevraagd of haar man mee mocht komen. Tuurlijk, geen probleem.

En opeens zat Celia voor me, en kon ik haar persoonlijk bedanken voor haar prachtige verhaal over de hindernissen die ze dagelijks ondervindt in haar leven. En dat Twitter een levenslijn voor haar geworden was. Lotgenoten herinneren elkaar eraan om de verwarming aan te zetten als het koud is of dat het etenstijd is. Van die kleine dingen die zo normaal lijken, en waar we niet bij stilstaan, maar die voor sommigen dus helemaal niet zo gewoon zijn.

Maar social media maakt het leven van deze mensen een stukje dragelijker. Dat ontroerde me en de tranen rolde over mijn wangen….social media kunnen zo veel meer betekenen voor mensen dan alleen maar business scoren. Lang leve social media!

mijnmoment2 copy


Maaike Gulden is eigenaresse van The Marketing Factory. Ze schrijft, spreekt, traint en adviseert over social media, met name in zorg en welzijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven