“Maar durven we te tekenen?”

Het is januari 2021. Het huurcontract van ons pand in Sluis loopt af eind februari 2022. Dan zitten we daar 10 jaar. Je moet een jaar vooraf je contract opzeggen anders is dat automatisch weer met vijf jaar verlengd.

En net op dat moment zien we op de site van de lokale makelaar dat onze absolute droomlokatie te huur komt vanaf 1 januari 2022.

Op die locatie zat tot 13 jaar geleden de whiskywinkel van Hans met daarnaast de kinderkledingwinkel van zijn vrouw Rozemarie.

Toen zij stopten en er een schoenenwinkel op die locatie kwam ontstond er ruimte in Sluis voor een speciaalzaak in dranken, op dat moment startten wij onze zoektocht naar een geschikt pand in Sluis. Dat vonden we 10 jaar geleden tijdens een heel andere crisis. Dat was op zich ook al een bijzonder verhaal.

De Kaai is het beste stukje Sluis. Daar loopt echt iedereen en ook 13 jaar later wordt daar nog steeds dagelijks gevraagd waar die whiskywinkel toch is gebleven.

Maar durven we te tekenen? Ja dat durven we. We gaan er wel vanuit dat in januari 2022 de wereld er alweer heel anders uit zou zien. Dat is helaas nog even niet zo.

De huur van ons nieuwe pand is het pensioen van onze ex-collega’s en zij vinden het geweldig dat er weer whisky verkocht gaat worden. De cirkel lijkt helemaal rond.

Gisteren (30 december) nam ik de sleutels in ontvangst.

Het is spannend.

Maandag start de aannemer. Het voelt in deze rare tijd allemaal wel een beetje als gokken.

Sluis blijkt erg gevoelig voor lockdowns omdat het een toeristische funshoplocatie is waar ook nog weinig mensen wonen en het daardoor bijna volledig afhankelijk is van grensverkeer. Grenzen blijken ineens dicht te kunnen.

Als de horeca sluit zakt onze winkelomzet met 50%. Als ook de niet-essentiële winkels sluiten zakt onze omzet naar 25% en als dan ook nog de grens op slot zit naar 10%. Toch gaat elke crisis ooit voorbij. Ook deze. Daar ben ik van overtuigd. De kunst is het einde van deze rare crisis ook te halen.

Maar goed, ondernemen is ook risico nemen en ik ben er van overtuigd dat zo gauw mensen weer mogen en durven ze ook weer helemaal los gaan.

Wij zijn bijna klaar voor de roaring twenties.

Vanaf februari 2022 vindt u onze winkel in Sluis nog geen 100 meter verderop. Op Kaai 12.

Cheers to better days!

Foto Petra de Boevere: Omroep Zeeland

13 gedachten over ““Maar durven we te tekenen?””

 1. Komend jaar gaan wij over de Noordzee naar Zeeland. We gaan elkaar ontmoeten. Ik kijk er nu al naar uit en heb er alle vertrouwen in dat het ook voor jullie helemaal goed gaat komen.
  Goede jaarwisseling Petra!

 2. Fijne jaarwisseling Petra en Bram!
  Met zoveel kracht en doorzettingsvermogen van jullie gaat dit zeker lukken!💪
  Dankbaar voor jou goede wijntips, jou tips zijn goud waard
  Succes en tot binnenkort 🍾🥂🍷
  Brigitte & René

 3. Avatar foto
  Yvonne Janssen

  Gefeliciteerd met deze volgende stap. Wij volgen je al vanaf het moment dat je met crowdfunding voor deze winkel startte en je er in Sittard een lezing over gaf! Super dat je deze stap nu weer maakt om een nieuwe/andere zaak te beginnen. Heel veel succes en tot ziens!!!!! Ed en Yvonne VONJAxl Sittard

 4. Avatar foto
  Hans Francken

  Als het iemand kan lukken , dan ben jij dat (samen met jouw “team”) . Heel veel succes en ik kom zeker een keer kopen ( en kijken natuurlijk) .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven