Madelène Spaan

Ik zit achter mijn laptop uitkijkend over de sneeuw…een prachtige witte kerst. We zitten met onze liefste vrienden in een mooi oud verbouwd hotel in het kleine Pyreneese dorpje Aulus-les-Bains. Sommigen van ons hebben hier een huisje of appartement gekocht, wij horen bij de huurders.

Eerder dit jaar sprak ik Henk-Jan en gaf ik aan dat ik heel graag toe zou treden tot het rijk der mijn-momenters. Om daarna in alle hectiek die dagelijks leven heet, er weinig gedachte aan te geven. Tot ik hier dus in Aulus met de zon door het raam een moment van tijd heb. Nee, tijd neem. Want het werk gaat ook gewoon door, als ondernemer zonder personeel doe je veel zelf. En ook dat is oké.

Sinds de mail van Henk-Jan in mijn digitale brievenbus viel, is er een bepaalde onrust ontstaan. Zoals meer bloggers schrijven, dwingt het zoeken naar je moment je tot bezinning, tot introspectie. En dat is waar het begint.

Vorig jaar was het een makkie geweest. 2012 was namelijk het Jaar Van De Grote Dingen.

Het jaar waarin ik op mijn 42e verjaardag trouwde, het jaar waarin we onze prachtige dochter Jolie kregen en waarin mijn man een traumatische val maakte een week voor onze bruiloft. Hij brak zijn arm op 9 plaatsen en lag eigenlijk totaal in de kreukels. 4 dagen voor de bruiloft zag het ernaar uit dat deze niet door kon gaan. Ik kan goed tegen stress maar ik voelde paniek zich van me meester maken. Uiteindelijk hebben we met veel medicijnen, een gipskorset en een goede chiropractor toch een fantastische dag gehad met fantastische vriendschap en warmte.

De maandag na ons huwelijk had ik een groot event in Limburg waar ik zelf echt moet verschijnen en moest mijn man zich om acht uur melden in het ziekenhuis waar zijn arm en pols zijn geopereerd. Zijn elleboog was niet meer te redden en hierin is een implantaat gekomen. Met bijbehorende revalidatie niet echt een soepel begin van onze wittebroodsweken. Gelijk de eerste test, die we gelukkig glansrijk hebben doorstaan.

2013 ben ik begonnen met zien hoe fragiel het leven ook alweer is. En hoe dankbaar je kunt zijn met een lieve vent en Maurits en Jolie, twee gezonde kinderen. Op zakelijk vlak is mijn jaar er anders uit komen te zien, omdat de geplande samenwerking met een andere partij helaas geen doorgang vond. Dat vergde herijken.

We zitten met onze vrienden op de berg in de zon, de kindjes hebben skiles en we bestellen een mooie salade en lekkere wijn. Ik kijk om me heen en lach naar mijn man. Alles klopt. En dan ik realiseer me, mijn moment van 2013 is…NU!


Ik ben Madelène Spaan en eigenaar van &madelene live communication. Ik werk graag voor sterke merken die iets in beweging willen zetten. Mensen vlinders in hun buik én hoofd bezorgen. Ik woon in Zandvoort en Loenen aan de Vecht met Jacob en Maurits (2008) en Jolie (2012). Gek op auto’s en Dolly Parton. www.madelene.nl

5 gedachten over “Madelène Spaan”

  1. Mooi geschreven! En ja, het draait om NU. Maar om dat goed te voelen & ervaren is het wel handig om het toen te begrijpen of een plekje te geven. En nu snel terug naar NU. Op naar een mooi 2014!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven