Marcel Bootsman

Het was een drukke dag. Hard gewerkt, productief geweest. Ik bestelde een taart voor een klant, omdat ik een paar uur eerder een nieuwe WordPress website voor ze had gepubliceerd. De basisschool belde, onze dochter was ziek. Ik haalde haar op en we keken samen een kerstfilm op Netflix. Na het ophalen van onze zoon een paar uur later en het voor ouders bekende bedritueel, zit ik nu met de laptop op schoot op de bank. Denkend aan mijn moment van 2019.

Zoals in mijn vorige MijnMoment is er ook dit jaar weer een hoofdrol weggelegd voor WordPress. In de WordPress gemeenschap, een grote groep mensen die werkt met WordPress, worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten noemen we WordCamps. In Nederland hebben we er meerdere en op Europees gebied is er sinds 2013 elk jaar een grote WordCamp. WordCamp Europe. Dit jaar was Berlijn en ik ben er naartoe gelopen. Ja, gelopen, vanuit Berkel en Rodenrijs, 718km. Er waren twee redenen om dit te doen. De eerste was om mezelf uit te dagen, en te zien wat een maand lopen in m’n eentje met me zou doen. De tweede reden was geld inzamelen voor een goed doel, DonateWC, dat mensen financieel steunt om bij te dragen als spreker/vrijwilliger op WordCamps.

Op 19 mei vertrok ik, met in het vooruitzicht een onbekend avontuur van 32 dagen. Ik had de route helemaal gepland, slaapplaatsen geregeld en hotels geboekt daar waar gratis slaapplaatsen niet geregeld konden worden. Na een week kwam ik aan in Bad Bentheim waar een emotioneel moment volgde omdat mijn vrouw en onze kinderen me daar opwachtten. Intens gelukkig was ik, maar ik wist ook dat ik ze na een fijne avond drie weken niet zou zien. Berlijn was de plek waar we elkaar weer gingen zien.

Met diverse avonturen achter de rug (te veel om hier allemaal op te noemen) begon ik uiteindelijk aan de laatste etappe. Van Potsdam naar Berlijn. Samen met een goede vriend waar ik geslapen had. Bij de aankomst stond mijn familie op me te wachten en mijn zoon kwam me tegemoet rennen op de brug over het Neuköllner Schifffahrtskanal. Een innige knuffel volgde samen met de rest van mijn familie. Na een gezellige avond moesten we weer afscheid nemen, maar deze keer voor maar 4 dagen.

De volgende dagen stonden in het teken van WordCamp Europe. Op zaterdag de 22e mocht op het grote podium mijn presentatie geven en het totaal aan opgehaald geld aankondigen: €8590,26.

Dit avontuur, dat was mijn moment.

Marcel Bootsman is WordPress consultant. Hij is geboren in Haarlem, studeerde in Den Haag en woont in Berkel en Rodenrijs. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven