Marco Derksen

Jaaaahaaaaa… daar is-ie weerrrr, de email van Henk-Jan met zijn verzoek om een bijdrage te leveren aan zijn traditionele jaarlijkse mijnmoment. Een prachtige serie portretten van gewone mensen zoals jij en ik waar Henk-Jan in de loop der jaren een band mee heeft opgebouwd. Henk-Jan beschouw ik al jaren als een goede vriend. Af en toe een bak koffie, af en toe een biertje in de kroeg en af en toe rijd ik met hem mee naar het westen van het land. Dat meerijden zal nu wel minder worden nu Henk-Jan Arnhem heeft verlaten. Arnhem, de stad die ik samen met Henk-Jan en andere gelijkgestemden op de digitale kaart van Nederland zou zetten. Ik heb mijzelf daar vijf jaar voor gegeven en 2013 is het jaar van de waarheid. Om eerlijk te zijn ben ik verder van dat doel verwijderd dan ooit tevoren. Het bouwen van een organisatie valt mij zwaar, Arnhem blijkt niet echt een ondernemende stad te zijn en ik had al helemaal geen rekening gehouden met een economische crisis. Nee, dat mijnmoment 2012 zou geen vrolijk stukje worden was mijn eerste gedachten toen de email van Henk-Jan vorige week in mijn mailbox plofte.

Inmiddels is de kalkoen op, staan de eerste mijnmomenten op de website van Henk-Jan en heb ik de tijd genomen om mijn fotoboek 2012 rustig door te bladeren. Dat fotoboek is een jaarlijks verjaardagskado van mijn vrouw aan mij waarin de hoogtepunten van het afgelopen jaar zijn opgenomen. En sjes, wat een geweldig jaar was het eigenlijk! Fotoreis naar Cuba, weekje cultuursnuiven in New York City, eilandhoppen op de Azoren, genieten van festivals in Vlaanderen. Ook zakelijk mooie stappen gezet met nieuwe collega’s, nieuwe uitdagingen en vorige maand het 10-jarig bestaan van Marketingfacts. Wat nou crisis? Die crisis zit blijkbaar vooral tussen onze oren. Fuck de crisis, 2013 wordt gewoon weer een prachtig jaar waarin we gaan knallen!

14 gedachten over “Marco Derksen”

 1. @Jan helemaal mee eens, dat realiseerde ik me ook pas in de laatste week van 2012. Na het lezen van andere mijnmomenten en het doorbladeren van mijn fotoboek 2012. We maken ons zelf gek.

 2. Dankzij de reizen die je maakt, realiseer je je des te meer hoe goed wij het hier toch hebben. En hoe luxe het is om dit te kunnen doen. Bedankt voor het delen Marco!

 3. @Isabel dank voor je reactie en idd, ik realiseer het me ook steeds meer. Op naar mooie samenwerking in 2013!

  @Annelies dank!

  @Daniel dank, goed om te horen. Ook dat realiseer ik me soms te weinig.

 4. Goed verhaal, Marco. Mooi ook, jouw inzet om Arnhem op de kaart te zetten. Jammer dat Arnhem weerbarstiger is dan gehoopt. Bekend gevoel. Is loslaten een optie? Vaak komen zaken dan opeens naar je toe…

 5. @Rijk dank! ik sta op een kruispunt en geef mijzelf nog een kans in 2013. Lukt dat niet dan laat ik Arnhem inderdaad los. Denk dat wij ook eens snel dat geplande biertje moeten doen!

 6. Veel van wat je vindt van het hier en nu zit, zoals je zelf al schrijft, “tussen je oren”. Arnhem is geen Amsterdam, maar Amsterdam is ook geen Arnhem. Fuck it & count your blessings, maar dat doe je ook, lees ik. Succes gewenst met die lastige mix van ambitie en dankbaarheid, ook in 2013!

 7. Voor mij begon mijn Arnhemse leven, na Anneke uiteraard, pas echt toen ik op de SdL65 m’n eerste schreden had gezet! Met Gerjanne Tiemens als aanjager 😉
  Betekent ook, dat ik in dit voor jou beslissende jaar mijn best ga doen waar nodig, je te steunen! Wens jou, jouw Gerjanne en de meisjes een heel voorspoedig 2013!

 8. This is intended to ensure that the entire population has access to medical care on the basis of need rather than ability to pay. buy metformin without prescription online see page see best place to buy metformin online without prescription go to page ordering generic metformin online London, edinburgh or further into europe, you can book online with us and start saving now.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven