Marco Derksen

Marco Derksen, Upstream Projects etc…

Wat moet je in godsnaam nog schrijven voor #mijnmoment als je de prachtige en soms ontroerende verhalen leest van vrienden, kennissen en collega’s? Met trots lees ik de verhalen van mensen die ik op de een of andere manier heb kunnen helpen om een volgende stap te zetten in hun opleiding, werk of privéleven. Met schaamte lees ik de verhalen van mensen die door ziekte of verlies van dierbaren een moeilijk jaar achter de rug hebben waarvoor ik te weinig aandacht heb gehad. Soms zit je zo gevangen in je eigen wereld dat alles om je heen ongemerkt aan je voorbij gaat.

2011 was zakelijk gezien een moeilijk jaar waarin ik heb geworsteld met financiële uitdagingen en afscheid heb moeten nemen van collega’s. Keuzes maken is altijd een van mijn grootste uitdagingen geweest. Vind heel veel dingen leuk, zie overal kansen en kan moeilijk nee zeggen. In goede tijden ontstaan daardoor prachtige dingen, in slechte tijden kom ik vooral mijzelf tegen. Ik ben dan ook heel blij dat ik in het voorjaar in Emile Peters een zakelijke partner heb gevonden die in veel opzichten mijn tegenpool is en die daarmee heeft gezorgd voor evenwicht. Met zijn komst heb ik weer de creatieve ruimte gekregen die ik nodig heb om mijzelf en de organisatie te ontwikkelen. De eerste ontwikkelingen zijn al zichtbaar. Samen met collega’s en partners werken we aan een theorie en structurele aanpak om organisaties te helpen bij hun positionering in een snel veranderend medialandschap. Ook is er weer focus op de dingen waar we echt goed in zijn en waar onze passie ligt. Enerzijds betekent dat afscheid nemen van zaken die daar niet bij passen, anderzijds betekent het dat we meer zullen investeren in kennisplatformen en mensen die ons daarbij kunnen helpen. Op de valreep van het nieuwe jaar hebben we daarvoor een nieuwe collega aangenomen voor Marketingfacts (naam kan helaas nog niet naar buiten) en is naast Emile Peters ook Martijn Kriens toegetreden als zakelijk partner. Op de vraag wat nu mijn zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar is geweest hoef ik niet zo heel lang na te denken. Dat was voor mij het kerstdiner afgelopen week op kantoor. Een kerstdiner dat ’s avonds begon met een geweldig diner van @edskitchen en ’s morgensvroeg eindigde in Café De Buik (en voor sommige collega’s slapend op de kantoorbank). Traditioneel de afsluiting van het jaar waarbij de juiste teamsamenstelling en een mooie toekomst voor iedereen voelbaar was. Marloes, Simone, Stephanie, Paul (2x), Mylene, Bram, Danny, Hans, Lena, Julian, Martijn en Emile, bedankt!

Persoonlijk gezien was 2011 een mooi jaar waarin werk en privé in balans waren. Heb vooral genoten van de kleine momenten waarop ik samen met mijn vriendin en twee dochters de kroeg induik, een hapje eet in de stad of door de straten van Palermo slenter. Momenten waarop ik mij realiseer hoe gelukkig ik mijzelf mag prijzen met alles wat ik heb. Wat 2011 een bijzonder jaar heeft gemaakt is de vriendengroep die is ontstaan vanuit Urban Photo Collective Arnhem. De gezamenlijke passie voor fotografie, sociale media en borrelen bij TAPE is uitgegroeid tot een mooie vriendschap. Komende week ga ik samen met hen en mijn gezin het jaar uitzwaaien ergens in midden-Duitsland. Ik wens via #mijnmoment iedereen een heel goed en gelukkig 2012. In het bijzonder aan Gerjanne Tiemens, Hanneke van Stokkom, Matthijs van den Broek, Onno Groen, Simen Klok en Mylene Ragon. Maak er allemaal een mooi jaar van. Plop!

marcoderksen family

6 gedachten over “Marco Derksen”

 1. ’t Is al zo vaak gezegd maar ik wil ’t maar al te graag herhalen: als jij en Gerjanne Tiemens er niet waren geweest zat ik nu misschien achter de spreekwoordelijke geraniums…
  En wat een prachtige foto van jou en je gezin: zo gaaf!
  Het komende jaar gaat weer een knaller worden voor alles wat er zich gaat voordoen op SdL65….weet ik zeker!
  Ik wens jou en de jouwen een heel voorspoedig 2012! We maken er samen weer een feest van!

 2. Hi Marco,

  Je hebt het het afgelopennjaar vaker gezegd, maar roch mooi om te lezen hoe je eerste jaartje samenwerking hebt ervaren. Benieuwd hoe #onzemomenten 2012 er uit zullen gaan zien.

  Emile

 3. @Martijn, Emile: we gaan er samen een geweldig jaar van maken!

  @Rene: dank voor je reactie; alle eer aan jezelf, als jij zelf niet de stappen had ondernemen was er niets gebeurd en had je idd achter de geraniums gezeten. Je bent een voorbeeld voor velen en ik hoop dat ik zo oud mag worden!

  @Henk Jan: bedankt voor opnieuw een geweldige reeks #mijnmoment, voor alle koffiemomenten in 2011 en vooral ook voor je laatste tweet van het afgelopen jaar, ik was er even stil van!

 4. Avatar foto
  harriet kollen

  Dank je wel voor je fijne reactie! Ook bedankt voor de inspirerende netwerkborrels afgelopen jaar bij de SDL65; daardoor ben ik supersnel ingeburgerd in Arnhem. Nu om de tafel met onderwijsmensen om het 7i model handen en voeten te geven.
  Kortom veel om dankbaar voor te zijn.
  Hoop dat 2012 jou en ons veel moois gaat brengen!

 5. Goed & fijn te lezen dat er zulke mooie stappen zijn gezet aan de SdL65! En in het nieuwe jaar kom ik zeker weer eens langs om te borrelen en bij te beppen :o)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven