Marga Groot Zwaaftink

Door een aantal gebeurtenissen in mijn Prive leven, was 2013 een jaar voor mij waar alles echt helemaal op zijn kop heeft gestaan. Dan merk je goed dat je als ondernemer , werk en Prive enorm met elkaar verbonden hebt. Dankzij fijne en sterke collega’s en lieve vrienden en familie, heb ik een nieuwe weg en balans gevonden. En gaat het weer goed met mij. In de zomer was het volop nadenken, stoeien met de nieuwe weg die ik in wilde slaan.

Toen kwam de brainwave: wat is nu echt de kern van ons vak? Content, content, content! Daarnaast: wat is mijn passie en waar word ik echt gelukkig van? Een sprankelend programma opzetten van een congres, dat iets losmaakt. Bij opdrachtgever en deelnemers! Bovendien: waar hebben organisaties nu echt behoefte aan? Juist aan een sparringpartner die hun ideeën en doelen helpt om te zetten in een congres dat deelnemers raakt. Organiseren kunnen opdrachtgevers met extra inzet zelf ook regelen ( hoewel ik nog steeds merk dat een expert dit met kennis en kunde toch meestal efficiënter kan, als alle uren worden geteld.) Maar een echt onderscheidend programma opstellen, blijft een uitdaging en daarin zoeken ze graag de hulp van een deskundige!

Doodeng: keuzes maken dus! Natuurlijk kunnen we de logistiek en organisatie heel professioneel verzorgen! Maar dat zijn er meer! We willen het bureau zijn dat gebeld wordt voor iets wat we eigenlijk al jaren doen: event design, congres architectuur of welke term er ook op wordt geplakt. Ik las zelfs een kreet: CEO ; Chief Experience Officer, zou ik dan zijn! Daarvoor ben ik te nuchter. Dus de kreet bedenken we nog.

Het voelde goed om dit najaar met experts de doelen voor deze nieuwe weg aan te scherpen. Het voelt geweldig om mijn passie te volgen! Daarom vertrouw ik erop dat het gaat lukken! In ieder geval heeft dit moment van ‘inzicht’ mij veel energie gegeven om zaken op te zetten, doelen te bepalen en er vol voor te gaan. En eind 2014 hopelijk een mooi ‘mijn moment’ te kunnen opschrijven met de resultaten van deze ‘door je twijfels en angsten heen gaan en vertrouwen’. Iedereen een passievol 2014 gewenst!


Marga Groot Zwaaftink heeft congressen in haar bloed en zet sprankelende congres programma’s op voor opdrachtgevers van haar Congresbureau CommGres.

2 gedachten over “Marga Groot Zwaaftink”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven