Marieke Heesakkers

Terwijl ik alleen nog maar op ‘boeken’ hoef te klikken voor een lang gedroomde verre gezinsvakantie zegt ze glunderend: “Mam kijk, ik heb een ander huis voor ons gevonden op Funda en dan hoeven we niet op vakantie!”.

Twaalf jaar geleden kwamen we in Heeze wonen. Op de top van de markt wisten we met veel moeite een huis te bemachtigen. Nog herstellende van de bevalling van onze jongste dochter kochten we eind 2006 binnen een paar weken en voor teveel geld ons tweede gezamenlijke huis. We hadden al een paar keer achter het net gevist in een overspannen huizenmarkt, we wilden graag in een dorp en dichter bij onze ouders wonen en weg uit de stad. De locatie was goed en dat we echt wat extra ruimte misten waar we naar op zoek waren namen we voor lief, want we waren toch niet van plan om de rest van ons leven in dat huis te blijven wonen. Investeren in een andere badkamer, vloer of aanbouw sloegen we over: hier wonen we toch niet heel lang.

Toen de crisis in 2008 begon en ons huis steeds verder onder water kwam te staan, zetten we de verhuisplannen op een laag pitje. Er kwamen de afgelopen twaalf jaar een paar huizen voorbij die naar onze zin waren en waar we soms een bieding op deden, maar steeds gingen ze ver boven de vraagprijs weg.

Geen verhuisplannen dit jaar, maar wel de focus op een andere droom: een verre gezinsvakantie in de zomer. Geen gezamenlijke gezinsdroom overigens die vakantie, want een nachtmerrie voor de jongste. Zij houdt in tegenstelling tot de rest van het gezin niet van reizen en niet van op vakantie gaan. Rekening houdend met haar wensen stellen we toch een vakantie naar Bali samen, waar ze schoorvoetend mee instemt en waar we nog maar één muisklik van verwijderd zijn.
“Kijk mam, dit huis heeft alles wat we willen!” zegt ze, terwijl ze haar iPad onder mijn neus duwt. “Gaan jullie kijken?”

MariekeHeesakkers 2019 MM

27 juli 2019. De eerste dag van onze zomervakantie, maar wij gaan niet ver weg: wij verhuizen vandaag 600 meter in zuidwestelijke richting. Naar een huis dat voelt als ons eerste ‘grote mensen huis’ en dat precies is wat we zochten. Thuis. Dank je wel lieve Renske! Bali wacht wel.

Marieke Heesakkers houdt het meest van Misha, Floor, Renske en reizen. Ze maakt deuren graag sexy als Marketing & Culture Manager bij Berkvens Deursystemen en is zelfstandig B2B marketingprofessional.

Twitter @marieke002

Linkedin linkedin.com/in/mariekeheesakkers/

4 gedachten over “Marieke Heesakkers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven