Marieke Heesakkers

Tranen wellen op en mijn glimlach verlicht de ruimte. Van trots. Want dat ben ik en niet zo’n beetje ook. Als ik zie hoe enorm verrast hij is, als hij tijdens een verzonnen vergadering een lintje opgespeld krijgt door de burgemeester, te midden van zijn dierbaren. Mijn vader, 73 en gelukkig nog erg vitaal. Die zich altijd inzet voor anderen, wat hij zelf doodnormaal vindt en die de bescheidenheid zelve is. Nu een nog voller leven heeft dan voordat hij met pensioen ging. Die binnenkort zijn eerste boek uitbrengt, dat hij samen met andere vrijwillige buurtbuschauffeurs schreef over zijn (al dan niet verzonnen) wekelijkse avonturen in ‘zijn’ bus. Soms schrijft hij over zijn vier kleinkinderen. Trots is hij op de leuke reacties die hij krijgt, als zijn ‘buurtbus-babbels’ in het Eindhovens Dagblad gepubliceerd worden. Dan zie ik de tranen achter zijn ogen prikken als hij zijn verhaaltjes met me deelt, nadat hij onze twee meisjes op vrijdag van school heeft gehaald. Als ik hem daarover een compliment geef, wuift hij dat vakkundig weg net als de tranen, met zijn gestreken katoenen zakdoek.

Trots is hij op mijn moeder en dat ben ik ook. Dat zie ik als hij vertelt dat de titel van zijn boekje door haar verzonnen is. De trots letterlijk uitspreken is overbodig en dat komt goed uit, want dat is iets waar hij minder goed in is, net als ik. Voelen doen we het wel.

Onze dochters vervullen ons ook van trots. Op grote, maar vooral kleine momenten. Floor die dit jaar met het zorgvuldig door haar gekozen boek voorleeskampioen werd en de halve Brabantse finale bereikte. Het drie tv-afleveringen volhield in de Beste Vrienden Quiz. Pop-up stores bedenkt op school en vlogt met haar vriendinnetjes. Ondernemend, enthousiast en lief. Ze is de kleinste 11-jarige die ik ken, maar de grootste in haar soort.

En Renske van 9 die empatisch en attent als ze is, opa terugroept als hij afscheid van haar neemt zonder kus. Trots is hij dan, dat ze dat uit zichzelf doet. En ik ben dat ook. Op Rens, zoals we haar vaak liefkozend noemen en waar ze soms boos over is. Voor de grap. Als ze ondanks haar discalculie geleerd heeft hoeveel de helft van 70 is of weet hoe laat het is, als er 17.20 uur op de klok staat. Haar heerlijke humor en fantasie, haar behulpzaamheid en schaterende lach vervullen ons iedere dag met trots. Onze jongste grote.

Foto2 MariekeHeesakkers MijnMoment2015

Trots zijn ze ook op mij. Dat zeggen ze en dat voel ik. En soms ben ik het ook op mezelf.
In maart beleefde ik mijn eigen ‘lintjes-moment’. Verwonderd en vereerd. Opvallen om wie je bent en door wat je doet zonder hard te schreeuwen: het kan dus écht. Alleen, in de lift, na de uitreiking van de Dutch Marketing Awards in B. in Amsterdam. Mijn naam op nummer 31, zwart op wit gedrukt in de lijst van Beste Marketeers van Nederland. Zo’n zes verdiepingen lang, tien lichtgevende kubieke meters trots. Mijn moment.


Ik ben Marieke Heesakkers, duurzaam verbinder. Samen met Misha, Floor en Renske woon ik met veel plezier in Heeze. Binnendeuroplossingen sexy maken, dat doe ik als parttime Marketing Manager bij Berkvens Deursystemen en Limburgia Utiliteitsdeuren in Someren. Als zelfstandig pragmatisch strateeg adviseer ik op het gebied van content marketing en inbound marketing.

8 gedachten over “Marieke Heesakkers”

 1. Avatar foto
  Wendy Blankers

  Super Marieke, een trotse moeder, dochter, sterke vrouw, geweldige collega. Je staat en met fier, je beschrijft het uit je hart, zoals jij bent. Warm en eerlijk.

 2. Prachtig geschreven lieve Marieke. Ook ik ben heel trots op jou. Je bent lief en getalenteerd en staat ook altijd voor mij klaar ondanks al je bezigheden en daar ben ik je dankbaar voor. Dikke kus!

 3. Avatar foto
  Mirjam Gootjes

  Lieve mooie sterke trotse vrouw! Wat een ontwikkelingen dit jaar… En wat een mooi moment beschrijf jij hier! Je trots voelen is zoiets moois en positiefs… En dat past zo bij jou! Jij bent een opgewekte en positieve persoon, die hopelijk vele mensen inspireerd om vaker trots te zijn en de liefde te uiten voor je dierbaren om je heen, het groot geluk te zien in de kleine dingen… En lieve schat, laat dat ‘soms’ trots op jezelf maar weg hoor 😉 Je mag altijd deze terechte trots voelen. Mooi mens ben jij! Dikke kus van mij! X.

 4. Lieve Marieke, wat ben ik trots op jou. Zoveel mooie momenten met jou mogen delen dit jaar, samen de 3M’s. Je bent zo’n bijzondere vrouw met ontzettend veel talenten. Waar ik nog veel van kan leren. Dankbaar dat ik jou mag kennen. Op naar nog veel meer mooie momenten. Dikke knuf en kus M.

 5. Lieve Marieke,
  Wat een mooi mens ben jij. Met recht mag je trots zijn op jezelf en je gezin. Klaar staan voor een ander en daarnaast tijd vinden om jezelf te blijven ontwikkelen. Heel knap. Bewandel de weg die voor je ligt. Jij komt waar je heen wilt gaan. Soms met een bochtje of een bergje en onverwachte dingen. Maar dat is juist wat het leven mooi maakt.
  Spreuk die ik tegen kwam :
  Wees trots op wat je al hebt bereikt en heb vertrouwen in wat je nog meer kunt bereiken!

  Jij bent Top.

 6. Hi dorpsgenoot. Wat ontzettend leuk om je nu ook online te ontmoeten en niet alleen als ‘de moeder van’ op het schoolplein. Met recht een heel trots Mijn Moment :-)!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven