Marjolein Kamstra

Het was zo ver. Het was tijd om er mee te stoppen. Waarom ik er zo lang over deed die beslissing te maken weet ik niet. Al maanden was het kwakkelen. Misschien omdat samen werken voelt als het hebben van een relatie. Dat zet je niet zo maar aan de kant.

We waren een paar jaar daarvoor Koffer en Blik mediaproducties gestart en maakten mooie dingen. Drie antropologen met een overeenkomstige kijk op de wereld. Heerlijk om met gelijkgestemden kritische gesprekken te kunnen voeren over maatschappij, politiek en cultuur. Zaken die me aan het hart liggen. We maakten samen prachtige videoportretten, bedrijfsfilms, webvideo’s.

Langzaamaan groeiden we echter uit elkaar. Niet zozeer als mens, maar wel wat betreft onze ideeën over toekomstige projecten en de bedrijfsvoering. Lastig. Ik stagneerde. Alle creativiteit leek uit me te verdwijnen.

Wat dan? Alleen verder gaan? Toegeven aan mezelf en de wereld dat ik wil schrijven? Dat hoezeer ik ook hou van beeld – en echt daar hou ik heel veel van – ik nog meer hou van het geschreven woord?

Ja. Dat dus. Ik richtte KastanjeMedia op en alles viel op zijn plaats. Niet direct natuurlijk. Daar gingen heus wel wat slapeloze nachten overheen. Maar ik zit nu, ruim acht,negen maanden na mijn beslissing, al zo in mijn element en in leuke projecten. Mijn exen ook trouwens. Ze maken nog mooiere dingen dan hiervoor! Ik ben er trots op dat we op een goede manier uit elkaar zijn gegaan, want dat gaat echt wel eens anders. Geen ruzies, geen narigheden, wel veel gunning.

Tja. Soms moet je zijwegen bewandelen om op je hoofdpad te komen. Of misschien horen die zijwegen ook wel gewoon bij het hoofdpad.


Ik ben Marjolein Kamstra, ondernemer @KastanjeMedia. Ik werk onder andere als ghostblogger. Ik help bedrijven en zzp’ers met zakelijk bloggen zodat ze online beter gevonden worden. Ik woon in Muiden met mijn vriend en twee dochters van 8 en 11. KastanjeMedia.nl

2 gedachten over “Marjolein Kamstra”

  1. Heel mooi zoals je deze ontwikkeling en dit afscheid beschrijft! Wens jou met KastanjeMedia en de anderen bij Koffer en Blik een creatieve en productieve toekomst toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven