Mark de Kock

Foto: Werken bij een creatief bureau betekent dat de baas ook wel eens zijn steentje bij moet dragen. In dit geval was ik de kerstman voor een dag 😉

Mijn moment van 2013 is eigenlijk niet 1 moment maar een gevolg van. De keuze om 2013 het jaar van ondernemen met een hoofdletter “O” te maken. Voor het eerst (managing) partner in een jong creatief bureau met medewerkers en klanten. Spannend en uitdagend maar zeker ook verrijkend en speciaal. Het ondernemen drukt je hard op de feiten. Nu niets bijdragen aan merken/klanten betekent binnen no-time geen meerwaarde en bestaansrecht. De gevolgen van mijn keus brachten veel meer dan alleen dat ene moment. Het bracht meer creativiteit, samenwerking, inventiviteit en passie in mijn leven.

Misschien zit daar wel de les voor het jaar op persoonlijk vlak. Keuzes maken in het leven heeft consequenties. En als je je passie volgt is de scheidslijn tussen zakelijk en privé moeilijker te trekken. Weinig vrije tijd en sterke focus hebben is goed maar draagt vaak ook bij aan het einde van andere dingen in je leven.

Ik heb dan ook lang zitten denken of mijn keuze(s) goed is (zijn). En toch, ondanks de gevolgen is het luisteren naar mijn hart en passie belangrijker. Je kunt niet alles voorzien en plannen. Er zijn genoeg dingen in het leven die niet te voorspellen zijn. Voor jezelf en voor anderen. Maar als je kiest voor een doel geeft dat energie die overdraagbaar en deelbaar is. Inspiratie delen versterkt banden en geeft je energie terug. Kies dan ook voor je droom en wees overtuigd van je doel. Het brengt je kracht en nieuwe ontmoetingen en versterkt de banden met de vrienden en familie die mee willen op reis en trekt nieuwe mensen aan.


Op twitter kennen veel mensen mij als @markies in het dagelijks leven Mark de Kock. Managing Partner van social content studio RIDE Woon en geniet van het leven in Amsterdam.

4 gedachten over “Mark de Kock”

  1. Mooi en goed te lezen Mark, dank voor het delen.

    Overigens zou ik Ewouts tip niet helemáál opvolgen, maar mocht de PO nog een Kerstman zoeken: mijn stem heb je ook! Ziet er zeer geloofwaardig uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven