Martijn Aslander

Martijn Aslander, @resourcerer en lifehacker

2010 was een raar jaar voor me. In januari had ik een paar weken vrij gepland om een beetje bij te komen van de drukte in 2009. En net nadat ik in februari een beetje op gang kwam overleed mijn vader op 62 jarige leeftijd. Toch nog onverwachts, omdat ik in de maanden ervoor al vaker voor de laatste keer afscheid had genomen, hetgeen elke keer een heel vreemde ervaring was. Hij is in zijn slaap overleden en het is goed zo. Met de hulp van Jan Vaessen hadden we een mooie uitvaart met mijn familie en dierbaren. Na een paar weken rust en steun biedend aan mijn moeder begon ik in maart dus eigenlijk pas echt aan 2010.

Video: Punkmedia

Stand-Up Inspiration (videokanaal) kwam dit jaar echt van de grond, met meestal volle zalen en een steeds herkenbaarder, duidelijker formule (een een fantastisch team). Na Amsterdam nu af en toe ook in Groningen, en plannen voor meer steden in Europa en Amerika.

Verder werd mijn jarenlange wens vervuld door Apple met het uitbrengen van de iPad. Voor mij qua functionaliteit het apparaat waar ik zo lang naar verlangd had. En met de ipad kwam natuurlijk onverwachts het houten iPad-dock verhaal op mijn pad. In drie dagen van concept naar realisatie en in business in 21 landen.

Inmiddels staat de hele casus beschreven in maar liefst drie boeken, die van @slijterijmeisje (Meisje van de Slijterij, Petra de Boevere), het boek van Esther Jacobs (Wat is jouw droom? Esther Jacobs) en in ons eigen boek, Easycratie, dat in september het licht zag.

Hier de recensies en gratis download. Luister naar mijn interview over het boek en bekijk de prachtige illustraties!

Martijn_Aslander_spreekt_op_SUI_980

Foto: Punkmedia

Tussendoor ben ik in 2010 erg druk geweest met het ontwikkelen van mezelf als spreker, heb veel geoefend met verschillende zaalgroottes en podiumvormen ( waarvoor Stand-Up Inspiration een handig podium is 😉 ). Vaak vragen mensen of het niet verveeld, elke keer weer een zaal toespreken, maar integendeel, het uitleggen van de consequenties en mogelijkheden van de netwerk- en informatiesamenleving aan een breed publiek blijft dankbaar werk, waar ik ook nog veel lol aan beleef. Het business-model dat ik al jaren hanteer, Waardebepaling-achteraf bevalt me nog steeds erg goed en houd me scherp om elke keer weer in de gaten te houden of ik wel van waarde ben en of ik het wel op de goede plek doe.

Martijn_Aslander_met_Alexander_Rinnooy_Kan_980

Foto: Punkmedia

In juli mocht ik op een conferentie in Helsinki meedenken over de toekomst van Finland en innovatie, en heb ik gave denkers uit andere landen ontmoet en wat presentaties in het engels gegeven (daar wil ik in 2011 graag meer van doen).

Na een lange rustige zomer, die ik onder andere heb gebruikt voor de laatste loodjes qua Easycratie begon ik het naseizoen met het NNF (video) waar ik jaarlijks gastheer mag spelen. Ook deze editie was magisch, een kleine 300 grote bijzondere geesten 4 dagen lang in een bos met elkaar. Daarna weer veel drukte met presentaties, het ontvangen van gave reacties op ons boek, het ontwikkelen van de komende iPad- en iPhone applicatie van Easycratie en de nieuwe editie van martijnaslander.nl

https://www.youtube.com/watch?v=5uz9Jl_dKvo

Lifehacking.nl groeide ook dit jaar gestaag door, en lijkt inmiddels zijn eigen plek in de discussie over de toekomst van werk en organiseren verdiend te hebben, hier een overzicht.

Ik heb nog veel meer gedaan in 2010, zoals mijn hobbyproject Personal stats, maar het bijzonderste van 2010 was toch wel de samenwerking met alle mensen rondom alle ideeën en initiatieven. Ongelooflijk wat die allemaal met elkaar voor elkaar boksen, en dan ook nog vaak met een minimum aan resources. Gaaf om te zien hoe die wereld en de ‘oude’ wereld elkaar steeds vaker ontmoeten en gaan samenwerken. Ik zie er naar uit om met hen in 2011 gave mooie dingen te doen, zoals sevendaysofinspiration en vele andere dingen. Ik ben er van overtuigd dat we nog veel meer mooie, goedkope en krachtige technologie gaan krijgen die een hoop oude bolwerken overbodig gaan maken. In 2011 hoop ik meer te gaan reizen, en wat meer aan lezen toe te komen.

Martijn_Aslander_vrijheid_980

Foto: Punkmedia

5 gedachten over “Martijn Aslander”

  1. Hoi Martijn, leuk om te lezen. Naar voor je ivm je vader. Zeer uitgebreid ta-da lijst. Keep up the good work. Altijd leuk om dingen van je te lezen. Al het beste voor 2011!
    gr Fons.

  2. Avatar foto
    Adri Mathlener

    Als ik je verhaal lees was 2010 een heel dynamisch jaar voor je. Ik hoop je binnenkort weer te horen en zien bij SUI in Groningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven