Martijn Kriens

Je kunt via allerlei brillen en kleuren naar 2012 kijken en op elke manier andere “mijnmomenten” vinden. Opvallendste moment in 2012 voor mij was toch wel rondom mijn “ontsnorring”, zoals @erwblo me gisteren aan herinnerende…

Half Juni kreeg ik een mailtje binnen van Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur bij RTLNieuws, of ik wilde komen praten naar aanleiding van een aantal blogs op Marketingfacts over sociale media en politiek. Aan het eind van het gesprek ineens de vraag of ik tijd had voor een screentest. Ja gezegd voor ik er erg in had.

Na screentest en akkoord van de hoofdredactie kom je in een hele andere wereld terecht. 20 colberts en overhemden uitzoeken met een styliste bij Piet Zomers (dank aan @linda2dress). Diverse sessies met media trainers, oa Jaap Brand die al 20 jaar de “tone of voice” van RTLNieuws bewaakt. Kennismaken met al die bekende en onbekende gezichten van het Nieuws.

En dan die snor. 30 jaar onafgebroken bij me. Begint Jaap Brand ineens dat die je minder vriendelijk doet overkomen. Gaat vervolgens met een originele foto met en een ge-photshopte foto zonder snor de hele redactie af met de vraag: wat vinden jullie?! De snor is er af gegaan zoals jullie kunnen zien en niet meer teruggekomen. En ben daar eigenlijk wel blij mee (echt @erwblo 😉

26 Augustus in de Rode Hoed voor het Premier debat. Klaar staan voor de camera en hoor Rick Nieman me aankondigen als “social media expert” (shit, paarse broek vergeten) en denk bij mezelf vooral “k*t, waar ben ik nu weer aan begonnen in het zicht van een miloen mensen..”. Dan gaat het rode lampje aan op de camera en probeer je je zo goed mogelijk te redden.

De daaropvolgende weken waren een geweldige ervaring. Werkplek was op de Haagsche RTL redactie. Zien hoe het team daar werkt, meemaken hoe live TV werkt en daar zelf een rol spelen. Stagedive zonder publiek in Carre (don’t ask). Iedere dag het uitzicht bij het wakker worden vanuit mijn appartement op de 39e verdieping van “het strijkijzer”. Mooie tijd met heel veel nieuwe ervaringen. Toch ook wel de magie van een massamedium.

Om met @hellahueck te spreken: Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

1 gedachte over “Martijn Kriens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven