Martijn Kriens

Martijn Kriens, Innovation consultant and entrepreneur

Gelukkig kwamen we veilig tot stilstand in een weiland met beperkte schade, mede omdat Anneke super kalm bleef toen ik haar vertelde dat we een noodlanding moesten maken.

Martijn Kriens 980

Tja, mijn moment van 2011. Lastig om een moment te kiezen. Er gebeurt zo veel: zoon van 15 die voor het eerst serieus een vriendinnetje krijgt, prachtig nieuw project waarbij we werken aan nieuwe technologie voor de zorg tot en met het absolute dieptenpunt, een van mijn beste studievrienden die onverwacht zelfmoord pleegt. Alle emoties komen langs.

Ik haal er twee uit. De eerste was eigenlijk een hoogte en dieptepunt tegelijk. Vorig jaar heb ik mijn vliegbrevet. Begin November ben ik samen met Anneke, de vrouw van @Renewouters vanaf Teuge opgestegen en over Emmeloord (waar ze vandaan kwam) gevlogen. Op de terugweg voelde ik ineens alle kracht uit de motor vloeien. In eerste instantie probeer je niets te laten merken terwijl je de motor weer aan de gang probeert te krijgen. Dat lukte dus niet. Je moet dan snel een beslissing nemen (je hebt maximaal drie minuten) waar je het vliegtuig aan de grond gaat zetten terwijl de adrenaline door je lichaam giert. Iets dat je leert in de opleiding maar dat in het echt toch wat spannender is. Gelukkig kwamen we veilig tot stilstand in een weiland met beperkte schade, mede omdat Anneke super kalm bleef toen ik haar vertelde dat we een noodlanding moesten maken.

Het tweede moment is nog heel vers. @marcoderksen, @emilepeters en ikzelf waren al een tijdje aan het praten met elkaar om samen te gaan werken. Hoop leuke gesprekken met elkaar gehad en met de andere mensen bij #SDL65. Toch nog best een lastige beslissing: intensief samenwerken met anderen impliceert leuke collega’s maar ook minder vrijheid. Uiteindelijk hebben we 19 December met elkaar de knoop doorgehakt: we stappen als drie partners in de samenwerking. De eerste gezamenlijke stap op weg naar de uitbouw van een bedrijf dat organisaties helpt te denken in pannekoeken in plaats van pyramides. En de start was gelijk helemaal een warm bad: het kerstdiner met alle collega’s van #SDL65.

2012 wordt een mooie reis!

https://www.youtube.com/watch?v=N-IcxZWD6uw

4 gedachten over “Martijn Kriens”

 1. Avatar foto
  harriet kollen

  Nu lees ik eens hoe jullie het beleefd hebben dat vliegreisje.
  Pieuwwww wat een geluk dat dat goed afgelopen is en lof voor jullie beiden. Dat zullen even angstige momenten zijn geweest voor jou en Anneke.
  Gefeliciteerd met je samenwerking met Marco en Emile.
  Was me blijkbaar ontgaan!

  Grt Harriet ofwel @bloei

 2. ’t is inderdaad gedaan met de vrijheid. De prikklok hangt er al en we zijn nog bezig met de excelsheets waarin we de uren gaan bijhouden 😉

  Zonder gekheid, ben erg blij met de stap die we nu samen gaan maken. Zie uit naar de samenwerking en 2012 wordt een mooi jaar!

 3. Tja, dat is wel een heel bijzonder moment met Anneke! Gelukkig is alles heel goed afgelopen dankzij jouw snelle juiste besluiten! Dankjewel.
  En dan je toetreden tot de SDL65 club! Ik wens je heel veel succes!

 4. Avatar foto
  Martijn Kriens

  @Rene en Harriet, waren inderdaad angstige minuten maar gelukkig goed afgelopen. We hebben er een paar mooie foto’s van Rene aan overgehouden 😉

  @Marco, geen prikklok nodig, daar gebruiken we de fitbit gewoon voor ..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven