Martijn Standaart

Na jaren werken in de media heb ik een besluit genomen. Ik stap uit de media.

Ik heb ruim 22 jaar voor mooie merken mogen werken in de mediasector, onder andere voor HP/DeTijd, Elsevier en NRC Media, en daar veel mogen meemaken. Vele introducties van nieuwe on en offline titels, met fijne en inspirerende mensen mogen werken…

Martijn Standaart 2 Elsevier NRC

Toch waren er ook mindere momenten in die jaren, zoals die er altijd zijn. Mensen die vanuit hun comfort-zone werken, teveel ‘het komt wel goed’ mentaliteit, mensen met te weinig passie, mensen die alleen vanuit een excel werken. Die een belangrijke stempel drukken op het commerciele beleid maar nog nooit bij een klant zijn geweest. Gelukkig heb ik altijd de mogelijkheid gehad om voor een groot deel vanuit eigen inzicht te kunnen werken. Al vele jaren staat de mediamarkt onder druk, advertentie bestedingen die jaar in jaar uit dalen, abonnee aantallen die dalen, online omzet dat verlies offline niet kan goedmaken, althans in de markt waarin ik actief was.

Begin augustus kwam er een eind aan 4 jaar NRC Media. Wat een mooie tijd was dat. Vanuit het ‘niets’ 4 jaar lang mogen bouwen met een fantastisch team aan het mooie merk NRC. Keihard werken, het stopte nooit, maar wat een dynamiek.

Tijdens de afgelopen 4 maanden ‘werkloos’ heb ik naast veel sporten goed kunnen nadenken waar ik echt blij van word en ook plezier in heb. Eigenlijk zijn dat 2 dingen:
-1 Bouwen aan een merk
-2 Contact hebben met de eindklant

Deze twee zaken mag ik per januari 2015 gaan uitvoeren als Commercial Director bij Shopping Minds, specialist in het verhogen van online verkopen. Zij staan voor personalisatie van online shoppen; “online shoppers beter kennen en helpen dan offline shoppers”. Dit kan middels haar unieke segmentatiemodel en het vervolgens op maat gemaakte campagne management voor de website, email en retargetting.

Shopping Minds bestaat nu uit een team van 11 collega’s en heeft sterke ambities, zowel groei in Nederland maar ook in Duitsland en Engeland. Ik zie dat personaliseren van online shopping de toekomst heeft en kijk er naar uit om met dit team daar een bijdrage aan te leveren.

De afgelopen periode zijn er mooie resultaten behaald voor vele klanten. Nu is het tijd om dit nog meer te gaan uitdragen zowel in Nederland als ook internationaal.
Ik heb er zin in!


Ik ben Martijn Standaart (@MStandaart), 40 jaar. Geboren Rotterdammer, al vele jaren woonachtig in het pittoreske Sliedrecht. Getrouwd met Vicky en samen hebben we 3 kinderen, een zoon van 14 Yannick, een dochter van 12 Isolde en een zoon van 9 jaar Valentijn. Positief denken en ondernemend, zijn woorden waar ik me prettig bij voel. Voetbal, racefietsen en kickboksen zijn de sporten die ik graag volg en beoefen.
linkedin.com/in/martijnstandaart

5 gedachten over “Martijn Standaart”

  1. Avatar foto
    Annelies Verhelst

    Kwam voor iedereen wat onverwacht maar klinkt als een goeie stap. Hoop dat je het naar je zin gaat hebben en jij komt er wel buiten de media, weet ik zeker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven