Martine Scholte

Het geluk is groter dan het gemis

De zon schijnt, het is heet in de tuin, zomer in Nederland, ik hou daar zo van. Ik ben samen met mijn man druk met het opzetten van de partytent, lampionnen hangen aan de heg en een grote kuip met wijn, bier en ijs staat klaar. Ons zomerfeest gaat beginnen…

Niet te geloven, dat het geluk me, net als de zon vandaag, zo toe lacht. Onze zoon wordt 1 vandaag, we zijn allemaal gezond, ik geniet intens van onze kinderen, Saartje, Wester en Sijmen en onze plek hier aan het bos. Ik heb een warme familie en fijne vrienden. De BBQ gaat aan, iedereen lacht en de kinderen zwemmen bij de buren. Een meisje roept enthousiast; “Papa, het lijkt hier wel Italië; zwemmen, zonnen en bbq-en!“

Niet te geloven, dat het nog maar 4 jaar geleden was dat in dezelfde week, op net zo’n warme zomerdag, wij ons huis ook openstelden, omdat wij dezelfde warme familie en fijne vrienden afscheid wilde laten nemen van onze eerste dochter, Nive. Ze was ineens dood, aan het einde van de zwangerschap, in de buik, zonder dat ik het echt doorhad, zonder dat ik iets kon doen…De meest heftige gebeurtenis uit mijn leven, maar waar ik kracht uit heb gehaald. Waaruit ik moed heb gevonden om te leven en liefde, intense liefde, voor mijn man en kinderen door voel. Er is na een tijd ook een samenwerking met Make a Memory, de stichting die foto’s maakt van overleden kinderen, ontstaan en een website, www.troost.nl, voor andere jonge ouders, die hun kindje verliezen en missen. Mijn missie waar ik iedere dag mee bezig ben, om informatie op de site te verzamelen, om ouders en hun omgeving te kunnen ondersteunen en om de website een gids te laten zijn in een voor hun hartverscheurende tijd. Bijzondere ontmoetingen, gesprekken met andere moeders en waardevolle tips zorgen ervoor dat het me voldoening, ruimte en meaning geeft om dit werk te doen. Want zo zie ik het, mijn levenswerk. Als moeder, maar ook als marketeer.

Terug naar het zomerfeest in 2017, ik kijk de vrolijke volle tuin in en loop met een schaal hapjes in de hand, lach naar mijn man en ik realiseer me ineens dat mijn geluk groter is, dan mijn gemis.


Ik ben Martine Scholte, dromer en maker van Troost.nl en moeder van Nive*, Saartje en Wester en bonusmoeder van Sijmen. Ik heb een eigen bedrijf MarketingRaakt! marketing, strategie, content en social media voor ondernemers. En zet me vrijwillig in voor Stichting Make a Memory.

4 gedachten over “Martine Scholte”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven