Maurice Jager

Dit jaar was zeker een jaar van vele momenten. Niet persé mijn momenten. Ik denk dat het voor velen geldt, dat dit jaar vooral een jaar was van aanpassen naar wat er wel mogelijk is.

Het jaar begon veelbelovend met grootse plannen. Mijn boek ‘Personal Branding voor Fotografen’ kwam eind maart uit. Dat zou groots gepresenteerd worden op de fotografie beurs ‘Professional Imaging’. Ik zou elke dag een uur presenteren op het hoofdpodium. Signeersessies, de hele rataplan. En toen kwam de 1e lockdown en werd het een online event. Leuk, maar zonder cachet. Het blijft toch praten tegen een scherm.

Enfin, zakelijk was de eerste lockdown de aftrap van heel veel online evenementen, online vergaderingen, eindeloze telefoongesprekken. ‘Het is wat het is’, zeggen we dan maar.

Fotograferen zat er ook 10 weken niet in. Ik val binnen de contactberoepen. Eerlijk gezegd vond ik dat meer dan prima. Er zijn belangrijkere zaken in het leven, zoals de gezondheid van de anderen om mij heen, de mensen die vallen onder de primaire beroepen en geen keuze hebben om thuis te blijven. Ook begrafenissen kwamen voor dit jaar, niet Coronagerelateerd, maar wel verdrietig.

Uiteindelijk werd dit een jaar van zoveel mogelijk niks doen. Geen vliegtuigen, geen Amerika, geen reizen, boodschappen laten bezorgen. Zo veel mogelijk bij iedereen uit de buurt blijven. Slechts 1 persoon per dag in de studio. Afstand houden. Mondkapjes voor.

Verantwoordelijkheid nemen en verantwoord doen, ook al doen anderen dat niet.

Stilzitten en niks doen is niet aan mij besteedt. Daarom ging ik op zoek naar iets nieuws om te doen. Zo startte ik een podcast en kwam er het spontane idee om zelf een virtueel event te gaan organiseren. Het gaat heten Personal Branding for Photographers’.

Zoals Pipi het ooit zei: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Zo geschiedde het. Binnen twee weken had ik al tien sprekers en de nodige sponsoren. Ik was niet de enige die geloofde in mijn idee. Je nek boven het maaiveld uitsteken. Niks nieuws, wel spannend. Het is niet niks om een platform te vinden, een heel nieuw product bedenken en ontwikkelen om vervolgens te zien of het aanslaat.

Maar er is weer een nieuw doel, iets om naar toe te werken. Het jaar 2020 was een jaar waarin het vooral stilstaan, om je heen kijken wat er gebeurd en aanpassingen doen. Ondanks dat het persoonlijk een stom jaar was, zakelijk was het jaar uiteindelijk prima. Kwestie van doorzetten en de dingen doen die wél kunnen.

Hopelijk is voor iedereen 2021 een stuk beter!


Maurice Jager is dé profielfoto specialist. In zijn studio’s in Arnhem, NYC of op locatie, helpt hij ondernemers en bedrijven met hun profielfoto’s en branded fotografie. Daarnaast spreekt hij regelmatig over zijn vak op events en schrijft hij momenteel zijn tweede boek.
Je vindt meer informatie over Maurice op mauricejager.com, via LinkedIn of Instagram.

1 gedachte over “Maurice Jager”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven