Mijnmoment als social media platform

Klinkt natuurlijk nogal als een ding: mijnmoment als social media platform, maar Sanne Walvisch krijgt daarin toch enigszins gelijk.

Ze zei vorig jaar over Mijnmoment dat… even opzoeken hoorrr… o ja, ze heeft het over het ‘fenomeen’ Mijnmoment.

“Sociale media zoals het echt bedoeld is dus.”

En Sanne denkt dat het heel erg in de kracht van mijn persoonlijkheid zit, dat ik degene ben die dat netwerk bij elkaar weet te brengen. Het is een domino-effect. Veel mensen durven zich bloot te geven.

On this very moment ben ik de Mijnmoment 50 aan het maken: een mapje in m’n bladwijzerbalk met daarin de 50 meest gelezen Mijnmomenters onder elkaar en dan op hun Google Search pagina, dus de Google pagina die ze te zien krijgen als ze zichzelf Googlen.

Wat mij dan inderdaad opvalt is de kracht van Mijnmoment. Zo staat bij Vera Camilla eerst veracamilla.nl (logisch), dan haar twitter, youtube en linkedin, en daarna haar beide Mijnmomenten (2012 en 2011).

Dat vind ik moddervet, dat begrijp je.

Misschien is het netwerk in werkelijkheid toch krachtiger dan ik denk.

En is het het maken van een documentaire zeker waard.

4 gedachten over “Mijnmoment als social media platform”

  1. Op social media doen veel mensen zich vaak mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn. Mooie dingen delen is natuurlijk heel verleidelijk.

    Mijnmoment is toch anders. Ik denk dan meer in woorden als: oprecht, persoonlijk, eerlijk, meelevend en ik krijgt vaak diep respect voor wat mensen hebben opgeschreven. Een verhaal kan me soms dagen of weken bezig houden. Dat blijft dan hangen, en komt telkens terug. Dat is #mijnmoment een rimpel in het water welke groter groeit.

  2. Klopt, Sanne heeft gelijk hierin. Twitter is veranderd, mensen gedragen zich anders. Denken soms (niet allemaal overigens) dat het ‘gezellige en kwetsbare’ eraf moet en het nu tijd wordt voor de Grote Boeven. Tja. Toch niet dus. 🙂 Gelukkig maar. Wat ik geloof: je bent zelf een deel van sociale media, en dat betekent dat je zelf (mede-)verantwoordelijkheid draagt voor hoe het zich ontwikkelt. En dat is toch eigenlijk het mooiste dat er is. Die verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk nemen. En er samen iets fabeltastisch van maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven